Furesøs mest populære traktor kaldes for løbehjulet

Torbeo Bo Toft Christensen taler altid kærligt om den lille traktor på gårdspladsen. Den er en del af hans arvegods.

Siden 1998 har Rokkedyssegaards gamle traktor spredt glæde hos besøgende børn. Den er del af Torben Bo Toft Christensens arvegods.
Med årene er den gamle Massey-Fergusontraktor blevet en slags vartegn for Rokkedyssegaard. Den har stået på gårdspladsen i 26 år, og stort set alle besøgende børn har taget sig en tur på den.
– Da vi pensionerede traktoren i 1998, insisterede Lisbeth på, at den skulle have nye dæk, så den så pæn ud, erindrer Torben Bo Toft Christensen.
Traktoren er en del af hans arvegods. Torbens farfar Hans drev et husmandssted ved Tybjerg på Midtsjælland. Det var dengang, det hele blev klaret med rigtige hestekræfter. Hans skulle ikke have noget af det moderne skidt.
Efter 2. verdenskrig kom Marshallhjælpen, og med den blev det danske landbrug mekaniseret. Hestene røg ud til fordel for mekaniske hestekræfter.
Torbens far, Poul, fik sit husmandssted ikke langt fra sit barndomshjem, og så drev de to generationer hver deres gård – på hver deres måde.
– Min far syntes, at min farfar skulle have en traktor og forærede ham den her traktor. Min farfar prøvede den en gang. Da den skulle bremses, sagde han pruhh, men der skete ikke noget. På en eller anden måde blev traktoren alligevel stoppet, men min farfar skulle ikke have noget af det moderne pjat, fortæller Torben Bo Toft Christensen.
Torben Bo og Lisbeth Toft Christensen startede deres eget landbrugseventyr med købet af Rokkedyssegaard. Den lille traktor fulgte med.
– Vi brugte den meget, da den er nem at komme ind og ud af. Det er derfor, at vi kalder den løbehjulet, forklarer Torben Bo Toft Christensen.
Utallige læs jordbær blev fragtet tilbage til gården på ladet af løbehjulet, men i 1998 kunne den simpelthen ikke mere. Motoren var slidt op.
Men så fik den en ny funktion og har siden skabt glæde hos børnene, når de sammen med deres forældre eller bedsteforældre var på besøg for at købe jordbær.
Traktoren er så populær, at Rokkedyssegaard har fået lavet en kopi i pap. Den står inde i gårdens nye bærbod, som har åbent for selvbetjening fra 7 til 10 om morgenen og fra 17 til 21 om aftenen. 

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest