Galaksens “Sprækker” fik kæmpe ros – nu venter turné muligvis

Sprækker genopsættes ved teaterfestivalen CpH Stage.

Kulturhusleder Morten Mathiesen lagde sig til at sove med et smil fra øre til øre efter forestillinger med borgerscene-projektet ”Sprækker”.

Teateranmelder var begejstret
Den rutinerede teateranmelder Morten Buckhøj var intet mindre end begejstret for, hvad han så i Galaksens smukke sal.
-Nej, der gives ikke stjerner, men det kunne der lige så godt. For der er intet ’amatør’ over forestillingen ”Sprækker”
-De har samlet ti unge, talentfulde mennesker til et musikalsk teaterprojekt, der tager udgangspunkt i de unge menneskers egne historier, og eget liv. I ord, musik og sang, og dans fortæller de hudløst ærligt om livets udfordringer, og resultatet er blevet én af de mest autentiske og vedkommende scenekunstoplevelser jeg har haft meget længe, skriver Morten Buckhøj.
Morten Mathiesen er naturligvis vældigt glad.
-Vi er super stolte og også lidt trætte, siger Morten Mathiesen.
Hvis man ikke nåede at se forestillingen, så er der håb forude.
-Forestillingen bliver genopsat til Lun på ord i januar. Vi får måske også mulighed for at komme ind til København og spille til foråret, lyder det fra kulturhuslederen.
”Sprækker” er et borgerscene-projekt i samarbejde med Ung Furesø hvor en gruppe unge deler deres livshistorier i en bevægende og intens teateroplevelse.
Vi slutter lige af med flere af Morten Buckhøjs ord.
– Holdet i Galaksen er godt klar over, at de med ”Sprækker” har skabt noget lidt ud over det sædvanlige indenfor det ’ikke-professionelle’ teater, og det er fuldt berettiget, hvis forestillingen på et senere tidspunkt vil kunne komme videre ud af Galaksen, og for eksempel kunne blive opført i forbindelse med CPH Stage, eller på anden vis kan nå ud til et endnu større publikum end i Galaksen.
Skuespillerne på scenen er: Anne West Mayland Lyngholm, Daniel Laursen, Frederikke Stig Hjorth, Jeppe Leopold, Kira Sanvig Månsson, Mikkel Brabrand Galløe, Minna Vejs Simsek, Olga Evelyn Bech Andersen, Sofie Uldbjerg og Thomas Dahl Bering Poulsen.
Idé: Morten Mathiesen (Instruktion), Johanne Dam (Koreografi) og Rasmus Finsen (Scenografi & Grafik). Kostumer: Aya Gantriss. Sang- og korinstruktion: Ole Rasmus Møller. Lys og video: Ida Kaspersen. Lyd: Jacob Rosendal. Produktion: Geske Svanekier.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest