
Trine Hesselund Hopp Møller, CEO i FC Nordsjælland, ser ingen ændring i FC Nordsjællands tilgang til køb af Farum Park. Det har aldrig været attraktivt for FC Nordsjælland at eje stadion.
Af Mikkel Kjølby
Hvis man tror, at FC Nordsjællands farvel til planerne om akademi og stadion i Hillerød indebærer en interesse for at købe Farum Park, så kan man godt tro om igen.
– FC Nordsjælland har aldrig fundet det attraktivt at købe eller eje stadion. Der er store begrænsninger på, hvad stadion i Farum må bruges til (udelukkende fodbold red.) og et køb ville naturligvis kræve, at vi kunne undgå at tabe penge på at eje stadion ved f.eks at afholde andre typer af arrangementer, siger Trine Hesselund Hopp Møller, CEO i FC Nordsjælland, til Alt Om Furesø.
Lokalplanen for området ved Farum Park åbner ikke mulighed for afholdelse for koncerter eller lignende arrangementer.
Muligheden for et køb af stadion skulle ellers være til stede. Furesø Kommunes Bygningsanalyse 2023-2031 lægger op til salg af kommunale ejendomme i stor stil. Det er faktisk en forudsætning for, at kommunens Facility Management hænger sammen, da den er underfinansieret, og der skal findes andre løsninger. Der står lige frem i analysen, at man skal af med 16.000 kvadratmeter i 2026.
Det startede med gigantisk vokseværk
Tilbage i 2019 havde FC Nordsjælland i den grad vokseværk. Superligaholdet blev suppleret med et kvindehold og akademi for begge køn, men rammerne midt inde i et villakvarter i Farum var ikke til det.
Klubejer Tom Vernon kom derfor med en melding om, at man ønskede at opføre ”Nordens bedste akademi for både drenge og piger i Hillerød”. Samme sted skulle der også opføres et stadion og være plads til FCNs administration. Det satte gang i spekulationerne om en flytning af ikke kun dele af klubben, men hele klubben. Den store bremseklods er dog, at FC Nordsjælland spiller på Farum Boldklubs licens.
På den baggrund indledte FC Nordsjælland og Furesø Kommune forhandlinger om en forlængelse af lejeaftalen for Farum Park. Det lykkedes at nå til enighed i 2021, hvor lejeprisen blev sat til 3,4 mio. kr. årligt. Furesø Kommune kvitterede med en ny lokalplan, som gav mulighed for at omdanne grusbane til kunstgræsbane, og åbnede for en parkeringsplads til 580 biler ved Lillevangsvej. Dette blev dog skudt ned af Fredningsnævnet, hvilket betyder, at de lokale villaveje er stærkt belastede i forbindelse med Superligakampene. Planerne om en Dome (indendørs træningsbane red.) blev heller aldrig til noget.
Trine Hesselund Hopp Møller er meget klar i spyttet, når det handler om, hvad klubbens penge skal bruges på.
– Vi foretrækker at bruge vores penge på at give drenge og piger de bedste forudsætninger på at indfri deres drømme gennem fodbold og på fortsat at skabe endnu flere arbejdspladser – også i vores lokalområde, siger Trine Hesselund Hopp Møller.
Hvad så med den der Dome?
Divisionsforeningen stiller omfattende krav til superligaklubbernes træningsfaciliteter. Det er således et krav, at der skal være en indendørs fodboldbane til træning. Den kunne Furesø Kommune ikke finde plads til i 2021. Det er fortsat en udfordring for FC Nordsjælland.
– I vores licensansøgning har vi angivet en alternativ indendørs løsning i hovedstadsområdet, som vi kan gøre brug af, hvis det skulle blive nødvendigt. Men det er en løsning, vi deler med andre, der kan skulle bruge den samtidigt med os, så det er ikke en holdbar løsning i dag og slet ikke på sigt, hvis vi skal fremtidssikre os, forklarer Trine Hesselund Hopp Møller, som appellerer til byrådspolitikerne om at finde løsninger.
– Kravene til Superligaklubberne, herunder krav til stadion og faciliteter stiger hele tiden, det er en reel risiko, at vi bliver sat af, hvis vi ikke kan finde holdbare og langvarige løsninger på en række områder, så vi ser frem til at tage fat på arbejdet med vores lokalpolitikere og Byrådet, lyder det fra Trine Hesselund Hopp Møller.