Ulrick Moos var forud for sin tid med sine idéer om udeskole. Nu vil Hjortøgård skridtet videre og involvere lokale foreninger og ildsjæle i udviklingen af området.
Tilbage i 2011 stiftede en gruppe ildsjæle foreningen Naturstøttepunkt Hjortøgård. Med Ulrick Moos som den store ildsjæl og arbejdskraft har foreningen formået at forme området omkring den historiske gård Hjortøgård til et område fyldt med inspiration og legemuligheder.
Knapt var foreningen stiftet før en pyroman satte ild til Hjortøgård, som nedbrændte til grunden. To år senere fik foreningen mulighed for at etablere Naturstøttepunkt Hjortøgård i Bygning 77.
Med midler fra Furesø Kommune og en række donationer fra fonde er området udviklet med faciliteter til udeskoleaktiviteter. Der er endda indgået en aftale med Skolelandbruget, som kan udvide aktiviteterne med deres talenter igennem naturvejledning i området.
I sommerferien gik ildsjælen Ulrick Moos bort. Nu forsøger foreningen at finde en retning, som går i tråd med hans tanker.
– Det er et stort område, og der et stort potentiale. Vi vil gerne have input til, hvad der kan laves i det område, siger Jakob Simonsen, bestyrelsesmedlem i Naturstøttepunkt Hjortøgård. ’
Formand for Børne- og Skoleudvalget, Muhammed Bektas bakker op:
– Naturstøttepunktet Hjortøgård og hele området har et kæmpe potentiale. Naturen kan noget helt særligt for os mennesker og derfor giver det god mening at bruge den. Vi har som kommune prøvet at samle de lokale aktører for at modne ideer og få nye ideer til, hvordan området kan videreudvikles, lyder det fra Muhammed Bektas.
Bestyrelsen for Naturstøttepunkt Hjortøgård er især interesseret i at få lokale interessenter med.
– Vi vil gerne have lokale foreninger og kommune til at tale sammen om, hvad der kan etableres i området. Det behøver ikke nødvendigvis være byggeri, men også aktiviteter, forklarer Jakob Simonsen.
Han ser store muligheder i et udvidet samarbejde imellem Naturstøttepunkt, Furesø Kommune og Naturstyrelsen.
– Kommunen har for alvor fået øjnene op for, hvad naturen kan gøre for udsatte borgere i forhold til løftet livskvalitet. Området ved Hjortøgård kan rumme endnu mere. På sigt kan det blive et regionalt kraftcenter for udvikling af aktiviteter i forhold til naturen og samfundets strukturelle problemer, vurderer Jakob Simonsen.
Muhammed Bektas ser de samme muligheder.
– Vi har nogle rigtig gode erfaringer fra Skolelandbruget, som vi prøver at bruge til at udvikle nye trivselsfremmende projekter ved Hjortøgård. Drømmen er at skabe et socialt naturcenter, der er med til at løse biodiversitetskrisen og skabe trivsel for børn og unge, siger Muhammed Bektas.
Hjortøgård gør klar til at folde potentialet ud
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest