Kommentar – Mærkede I suset fra Baunesletten?

Hov. Pludselig var der debat.

Af Mikkel Kjølby, stifter og ansvarshavende redaktør www.altomfuresoe.dk
Der skete flere helt fantastiske ting ved borgermødet om græsningsprojektet på Baunesletten den 2. april.
For det første præsenterede en gruppe politikere en vision – det er noget af en sjældenhed i Furesø Kommune. Godt nok en vision født i DN Furesø og bestyrelsesmedlem Morten Rosenvold Villadsens have. Men trods alt en vision. Nogen ville noget, som berørte os alle sammen.
Der skete også en anden fantastisk ting. En modig kvinde stillede sig og sagde fra i fuld offentlighed. Det ville Sarah Rødbroe-Thrane ikke have noget af og startede en underskriftsindsamling. Uanset hvad man måtte mene om græsningsprojektet, så hav respekt for visionen, men også for hendes mod.
Og så blev befolkningen i Furesø og vel nok mest Værløse delt i to fløje. Der er blevet debatteret på livet løs inde på Facebook. Tonen har egentlig været ret sober. Folk er uenige. Sådan er det i et demokrati.
Mærkede I suset fra Baunesletten?
Ikke et historisk vingesus, men et lokalpolitisk sus. Der skete noget. Nogen var uenige. Der blev præsenteret en vision.
Jeg har været journalist i dette område i et kvart århundrede. Jeg har aldrig tidligere registreret så få visioner, idéer og tanker om fremtiden i Furesø Kommune.
Det er egentlig ikke så underligt. Furesø Kommunes økonomi er under voldsomt pres. Lokalpolitikerne bliver reducerede til marionetter i et spil, som handler om at undgå de værste spareforslag fra forvaltningen. Ydermere er det lykkedes borgmester Ole Bondo Christense (S) at samle alle 21 byrådsmedlemmer i konstitueringen. Det sætter en naturlig dæmper på uenighed i offentligheden.
Midt i alt dette har lokalpolitikerne knapt nok overskud til overhovedet at tænke en tanke om, hvordan man egentlig kunne udvikle Furesø Kommune.
Men så kom Baunesletten!
Jeg vil lade det være til inspiration for de nuværende og for de spirende lokalpolitikere i Furesø Kommune.
Kom med en vision. Noget som rører noget i os. Stik snuden frem. Vov pelsen!

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Kommentar – Mærkede I suset fra Baunesletten?”

  1. Anders Medum Groth

    Du var vidst ikke med til det debatmøde, som DN afholdt op til sidste kommunalvalg? I så fald havde du hørt visionen tidligere 🙂

Der er lukket for kommentarer.