Lektiecafé opgraderer efter donation

Byrådsmedlem Jesper Dyhrberg (tv.) hjalp Kari Thynebjerg og Michael Schønning med at pakke ud. Der gemte sig mange vigtige undervisningsting i pakken, som er købt for pengene fra Legefonden.

I maj måned 2023 startede en lille gruppe ildsjæle en lektiecafé på Værløse Børnebibliotek. Hver mandag – udenfor ferierne – klokken 15.30 til 17 tager de imod børn og unge og voksne, som har brug for hjælp med et eller flere fag.
Lektiecafeen har netop fået en donation på 15.000 kroner fra Legefonden. Det er brugt på udstyr som en globus, et whiteboard, penalhuse og andet udstyr.
– Vi har brugt pengene på at købe udstyr, som kan opgradere lektiecafeen, fortæller Michael Schønning.
Han arbejder til dagligt som pædagog på Hareskov Skole. Gennem sit arbejde opdagede han et stort behov for lektiehjælp.
– Jeg oplevede, at mange manglede et sted at gå hen, når forældrenes lektiehjælp ikke længere slog til, siger Michael Schønning.
Kari Thynebjerg er læreruddanner og giver et nap med i lektiecaféen.
– Vi vil gerne gøre en indsats for, at flere får brugt tilbuddet. Hvis vi får en aftale med en elev, har vi de rette kompetencer i netværket til at dække lige fra 1. klasse til 1.g, fortæller Kari Thynebjerg.
Byrådsmedlem Jesper Dyhrberg (SF) sætter kæmpe pris på de frivilliges indsats.
– Vi er superglade for, at nogle ildsjæle vil lægge en indsats for børn og unge, der har brug for hjælp. Det er især vigtigt i en tid, hvor mange betaler for private tutorer, at dem der ikke har råd til privatlektioner også har et tilbud at gå til, siger Jesper Dyhrberg.


Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest