To fans i samtale om legendarisk sanger og poet på Farum Bibliotek den 10. oktober kl. 19.
I anledning af 90-året for Leonard Cohens fødsel taler forfatter, ph.d. Neal Ashley Conrad og redaktør for Jødisk Orientering Michael Rachlin – begge Cohen-fans gennem årtier – om det jødiske i Cohens univers. Det sker på Farum Bibliotek, torsdag 10. oktober kl. 19.
Den internationalt anerkendte canadiske kunstner (1934-2016) var legendarisk som sanger med sin bløde, raspende mørke stemme og med et alsidigt kunstnerisk virke så fuld af integritet, originalitet og indsigt. Hans sange har gennem årtier flydt til danske ører og skabt en stor fanskare her til lands – hvem kender ikke sangene ’Halleluja’ og ’Susanne’– og det ikoniske citat fra sangen ’Anthem’: There is a crack, a crack in everything. That’s how the light gets in. Hans sangstil har inspireret danske sangere, og ved flere lejligheder har Cohens tekster desuden været på danske læber, når danske kunstnere har hyldet legenden og fortolket de ikoniske sange. På det fremragende album ’På danske læber’ fra 2004 kan man bl.a. høre Steffen Brandt, Steen Jørgensen og Claus Hempler med fine danske fortolkninger.
Jødisk kunstner – eller en kunstnerisk jøde?
Arrangementet på biblioteket undersøger Cohens livslange relation til jødedommen. Man skal ikke lede længe efter jødiske temaer i Leonard Cohens musik og lyrik. Med en karriere, der strakte sig over seks årtier, var det konstant til stede. Men var det jødiske bare en baggrundsmusik for alle de andre temaer i Cohens univers? Eller skal Leonard Cohen specifikt forstås som en jødisk kunstner? Samtalen mellem de to danske fans Conrad og Rachlin om det jødiske perspektiv på Cohen indgår i oplysningsprojektet Indtryk, aftryk, udtryk, som Furesø Bibliotekerne udfører i samarbejde med Immigrantmuseet.
Billetter på furbib.dk