Lillevangs bestyrelse er kommet godt fra start

Bestyrelsesformand Inge Storm foran Rosenhaven på Plejecenter Lillevang. Privatfoto.

En bestyrelse på et kommunalt plejehjem er en helt ny tanke i Furesø Kommune. Inge Storm blev valgt som formand for Plejecenter Lillevangs bestyrelse. Nu er arbejdet kommet i gang.
Det har været hårde tider på Plejecenter Lillevang. Midt inde i områdets naturområde Ellipsen er der opført en ny bygning. Byggeriet har trukket tænder ud for beboerne og personalet i de fire andre huse.
Men nu er der ved at være styr på det hele. Lillevangs bestyrelse holdt møde med ældrechef Helle Winther Dahl og Sanne Maj Hansen fra Furesø Kommune i torsdags. Repræsentanterne for forvaltningen kridtede banen af og fortalte om organisationen.
Inge Storm og resten af bestyrelsen har tårnhøje ambitioner.
– Furesø Kommune vil have top-10 plejehjem på landsplan. Bestyrelsens målsætning er at lave det bedste plejehjem i Furesø, siger Inge Storm.
Lillevang består af fem separate huse, Syrenhaven, Blommehaven, Kornelhaven, Magnoliahaven og det nye Rosenhaven.
Magnoliahaven og Blommehaven er netop blevet udvidet med otte nye pladser, hvilket også har krævet en del af personalet.
– Personalet har haft travlt med at køre de nye beboere ind. De fleste nye plejehjemsbeboere er meget demente, så det er ikke let, fortæller Inge Storm.
En af Inge Storms første opgave var at sidde med til ansættelsessamtaler for den nye leder af Syrenhaven.
Netop omkring lederne har bestyrelsen klare holdninger.
– Vi synes, at lederne er belastet med for mange opgaver, som burde lægges andre steder. Fx tøjvask og indkøb af møbler. Vi prøver at kigge om opgaver kan laves på en anden måde, forklarer Inge Storm.
Bestyrelsen kigger også på transportforholdene. Ikke mindst busbetjeningen frem og tilbage til Farum Station i aftentimerne.
Samt bemandingen om natten. Her er der en nattevagt plus en flyver til alle huse med samlet 100 beboere.
Bestyrelsen kigger også på maden. Den er økologisk, men når der nu mangler penge, er det så nødvendigt.
– Der serveres udelukkende økologisk mad. Det er et problem, fordi der ikke er så meget økonomi, det skal vi kigge på, siger Inge Storm.
Der er også gennemført en pårørendeundersøgelse.
– Undersøgelsen viser, at beboerne bliver passet godt nok, men mange pårørende savner, at personalet er mere til stede sammen med beboerne, siger Inge Storm og slutter af:
– Jeg har dyb respekt for personalets indsats.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *