Matilde Powers i Folketinget – Langt fra sygeplejerskernes kaffestue

Matilde Powers har fået endnu et ordførerskab. Denne gang som ordfører for unges trivsel.

Del 2 af 4 om Matilde Powers første år som Medlem af Folketinget.
Matilde Powers er uddannet sygeplejerske. Hendes arbejdsliv blev formet på Rigshospitalet og Hillerød Hospital. Der er et stykke vej fra sygeplejerskernes kaffestue til Snapsetinget. Heldigvis havde Matilde haft mulighed for at øve sig. Men ærlig talt!
Hvem ville ikke have sommerfugle i maven den første dag som Medlem af Folketinget.

Nervøsiteten måtte ikke bremse
– Mine mange år på arbejdsmarkedet og de fem år i Furesø Byråd betyder, at jeg er vant til at blive kastet ind i noget uvant. Jeg vidste, at nervøsiteten ikke måtte bremse mig. Jeg skulle have revet plasteret af med det samme, siger Matilde Powers.
Udfordringerne kom i hurtig rækkefølge. Det første lovforslag. Første gang i ministeriet. Det første udvalgsmøde. Premiere på åbent samråd. Debut på landsdækkende TV. Og ikke mindst Live TV med Clement Kjærsgaard.
– Der har været mange grænseoverskridende momenter. Det føles lidt som om, at jeg er til eksamen hver dag. Den fornemmelse med at have ondt i maven kender jeg efterhånden ret godt. Men ligesom dengang jeg gik til eksaminer, så går det som regel godt, når man har den følelse. Jeg er bare lidt udmattet bagefter, fortæller Matilde.
Det gode valgresultat gav også visse udfordringer. Socialdemokratiet voksede ud af deres normale kontorer på Borgen. Venstre var til gengæld skrumpet ind. Matilde og tre andre socialdemokrater fik plads på 3. etage på den gule gang – Venstres territorie.
– Jeg er opdraget til at hilse på de andre. Jeg sagde pænt hej til naboerne, og da jeg kom til en lille kaffestue, spurgte jeg om, det var her, jeg kunne hente kaffe. Svaret var nej, det er Venstres kaffestue. Der var ikke megen imødekommenhed. Jeg fandt ud af, at det var følsomt for Venstre, at Socialdemokratiet fik plads på deres gang. Ret hurtigt vendte stemningen. Jeg har Kim Valentin som nabo. Han har et meget større kontor med plads til 18 rundt om mødebordet, mens der er plads til fem ved mit bord. Han gav mig lov til at låne hans kontor, hvis jeg har brug for det, forklarer Matilde Powers.
At det ikke er som på sygeplejerskernes kaffestue, er svært at vænne sig til.
Vi sygeplejersker kunne tale ærligt om alting. Vi havde altid hinandens ryg. For mig er det helt uvant at gå ind i en kantine og ikke vide om der er en plads, hvor man kan sætte sig ned.
I partiet er der en gruppe omkring Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen, men der er også de berømte og berygtede kaffeklubber. Tilbage i de fantastiske fires tid var det her, magten blev delt. Sådan beskriver aviserne det fortsat. Virkeligheden er anderledes ifølge Matilde.
Når man har så stor en folketingsgruppe, er der ikke tid til at stille ret mange spørgsmål på gruppemøderne. Det er rart at have kaffeklubberne, hvor der er færre med. Her kan man stille flere spørgsmål, få mere viden, og diskutere tingene mere i dybden. Vi mødes en gang om ugen og ses socialt indimellem. Kaffeklubberne har bestemt også en social funktion, da det er en ensom arbejdsplads, siger Matilde Powers, som er blevet en del af kaffeklubben med Magnus Heunicke som frontfigur.

Del 1. https://altomfuresoe.dk/matilde-powers-i-folketinget-kun-tid-til-en-eneklt-taare-saa-ringede-telefonen/


Man kan føle sig glemt i mængden et sted som Christiansborg. Matilde Powers forsøger at arbejde sig ind med sin faglighed.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder