Nyd sommeren i Skulpturparken

Kulturkonsulent i Furesø Kommune, Cecil Bojsen Harder, takker Helene Lund for indsparket.

Familierundvisninger, poetiske lydvandringer, kreative værksteder og mu-sik er eksempler på de aktiviteter, der finder sted i Skulpturparken i juni og august måned.
Til august er det 25 år siden Farum Internationale Skulpturpark blev etableret. Formålet med Skulpturparken var at få kunsten tættere på borgerne, og det er derfor også formålet med fejringen af 25-års jubilæet. At formidle kunst for alle og udforske kunsten og det kreatives betydning i vores liv.

Zanne Jahn fortæller om skulpturparken
Den 15. juni og 22. august er der rundvisning i Skulpturparken med tidligere kulturhusleder Zanne Jahn, der stod for etableringen af parken. Hun fortæller historierne om, da Farum var vært for et internationalt Skulptur-symposium. Skt. Hans aften 23. juni ved Farum Sø indledes desuden med en intro til Skulpturparken ved Zanne Jahn, der også holder båltalen. Hvis du er mere nysgerrig, kan du tilmelde dig foredraget med Zanne tors-dag den 29. august i Farum Kulturhus.

Sommerferieaktiviteter for børn
Sommerferien skydes i gang med hele to sommerferieaktiviteter for børn med afsæt i Skulpturparken i hele uge 27. ”Et møde i Farum Skulptur-park”, hvor børn fra 1.-5. klasse sammen med billedkunstner Anna Thyme laver kreative aktiviteter. De ældre årgange (6.-9. klasse) kan til gengæld bruge skulpturerne som inspiration for en kreativ skriveproces på forfatter-skolens sommerskole – special edition.

Skulpturparken for børn og familier
Efter sommerferien kan du opleve Skulpturparken sammen med børn eller børnebørn, når Tina Porsbak fra Skovhuset Kunst & Natur laver familie-rundvisninger i børnehøjde søndag den 11. august og lørdag den 17. au-gust. Her kan man udforske skulpturerne sammen, blive inspireret og få gode samtaler på tværs af generationer.

Unikke teateroplevelser i høj kvalitet
Kom med på en stedspecifik teatervanding i Skulpturparken søndag den 18. august. Teatergruppen Wunschmachine opfører forestillingen ”Haven” for et begrænset publikum, der med høretelefoner tages med på en san-selig og poetisk undersøgelse af vores relation til naturen. På selve jubilæumsdagen den 31. august er der til gengæld teateroplevelse for de mindste, når den verdenskendte Paolo Nanni folder sig ud som den issæl-gende klovn ”Dr. Jekyll on Ice”.

Jubilæumsfest i Skulpturparken 31. august
Lørdag den 31. august fejrer vi selve jubilæet fra kl. 10-18 i Skulpturpar-ken. Dagen er både for dig, der gerne vil mindes, da parken blev til, og for dig, der aldrig har været i Skulpturparken, men går efter underholdning og kreative aktiviteter for hele familien i den friske luft. Der vil være musik, ta-ler, workshops, teater og quizjagter for store og små samt mulighed for køb af mad og drikkevarer.

Information og tilmelding
Hvis du vil vide mere om arrangementerne i Skulpturparken, kan du følge med i dagspressen, på hjemmesiden furesoe.dk/Skulpturparken, facebook eller i app’en ”Det sker i Furesø”, hvor der også er tilmelding. Sommerferieaktiviteter for børn skal du tilmeldes på furesoe.dk/sommerferie-aktiviteter. Kontakt også gerne Kultur og Idræt på kultur@furesoe.dk

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest