Pilotprojekt skal bane vejen for tryggere skoleveje

Skandrups Allé er en mindre villavej, men her er der indkørsel til Hareskov Skole, Annexgården og Hareskovhallen. Det giver udfordringer i morgentrafikken.

Nu skal trafikplanlæggere, skoleledelse, forældre og politikere arbejde sammen om et pilotprojekt, der skal munde i tryggeres skoleveje ved Hareskov Skole.
Af Mikkel Kjølby
Det har i rigtig mange år været et stort ønske at få sat fokus på trygge skoleveje i Hareskovby. Man kan sige, at byplanlægning var en by i Rusland, da Hareskov Villaby opstod i kølvandet på Slangerupbanens etablering i 1906. Det blev lidt hulter til bulter det hele.
Så hvordan kommer skolebørnene sikkert i skole på de forholdsvis små veje, når de samtidig møder trafik frem og tilbage og på tværs af skolen?
Det skal et pilotprojekt med deltagelse af trafikplanlæggere, skoleledelse, forældre og politikere afklare.
Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (A) forklarer:
– Nu går vi mere grundlæggende til værk med trafiksikkerheden ved skolerne i Furesø kommune. Vi starter med at fremme trafiksikkerheden i området omkring Hareskov Skole, og indleder dialog med skolebestyrelse, elever, lokale interessenter, da sikkerheden vil indebære ændringer i trafikadfærden for alle! Erfaringerne fra Hareskov Skole vil kunne bruges som inspiration til trafiksikkerheden ved de øvrige skoler, siger Lene Munch-Petersen.
Udvalgsmedlem Niels Jørgen Brandt går også aktivt ind i arbejdet.
– Det er rigtig glædeligt at der nu sættes yderligere ind for at skabe trygge skoleveje, med Hareskov Skole som pilotprojekt. Bliver skolevejen tryg, får vi børn og voksne over på cyklerne, og dermed færre biler i trængsel om skolen. Det er den gode udvikling, projektet skal understøtte, i tæt dialog med skole og borgere, siger Niels Jørgen Brandt (C).
Videooptagelser, interviews og trafikregistreringer skal afdække, hvilke løsningsmodeller der kan gøre skolevejen sikrere for eleverne.
For at sikre de bedste løsninger inddrages både områdets beboere og forældre i processen. Gennem møder og dialog indsamles erfaringer og synspunkter, der kan bidrage til at skabe mere sikre skoleveje.
I projektets første del handler det om dialog med skolen. Dernæst inviteres repræsentanter fra de omkringliggende veje til et møde, hvor forslag præsenteres, og synspunkter indsamles.
De indsamlede data danner grundlag for udvælgelsen af mulige løsninger, der præsenteres på et borgermøde den 13. maj 2025 på Hareskov Skole. Her præsenteres status på arbejdet, og de mulige løsninger drøftes. Yderligere information om mødet følger.
Efter borgermødet detailprojekteres løsningerne med henblik på udførelse fra juli 2025 og fremad.
Furesø Kommune har sat 1,1 mio. kr. af til at skabe tryggere skoleveje ved Hareskov Skole samt ved Lyngholmskolen i Farum.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder