Plakatmysteriet i landsbyen

Disse plakater blev klippet ned af en ukendt person, men er efterfølgende sat op igen. Og denne gang er de blevet hængende. Karin Retvig undrer sig over, hvem der klippede dem ned.

Der sker ikke mange vilde ting i Kirke Værløse. Den lille, hyggelige landsby, som i sin tid dannede rammen om optagelserne af den lige så hyggelige familiefilm Poeten og Lillemor. Men i påskedagene skete der noget mystisk.
Den nye forening ”Den Gamle Skoles Venner” har sat gang i et projekt med en renovering og ombygning af forsamlingshuset ved Kirke Værløse Kirke. I den forbindelse har der været kritiske røster fra enkelte lokale borgere, som hellere ser, at Den Gamle Skole forbliver under Furesø Kommunes ejerskab.
Formanden for ”Den Gamle Skoles Venner” Karin Retvig gik rundt og hængte plakater op i lygtepælene med en indkaldelse til generalforsamlingen i den lille forening. Turen gik over Birkegården, Tårnhøjgård, Annexgårdsparken, Kroparken og Præstevænget.
Efterfølgende konstaterede Karin, at en eller anden havde pillet samtlige plakater ned igen.
– Det er muligt, at ikke alle borgere i Kirke Værløse er interesseret i foreningen Den Gamle Skoles Venner, men at man kan være så uenig, at man vil besvære sig med at tage en bidetang og gå rundt i hele lokalområde og klippe samtlige opslag om Generalforsamling i Den Gamle Skoles Venner ned, det kommer noget bag på mig, skrev Karin Retvig i den lokale facebookgruppe.
Plakaterne er naturligvis sat op igen, og denne gang har de fået lov til at blive hængende.
– Vi ved godt, at nogle enkelte er imod projektet, men jeg kan ikke forestille mig, at de gider bruge deres tid på at klippe plakater ned. De er mødt op og har brugt deres taletid, når der har været indkaldt til møder. Det er den rigtige måde at gøre det på. Det har jeg stor respekt for, siger Karin Retvig.
Tilbage står så, at en eller anden klippede de plakater ned. Hvem kan det være?
Den Gamle Skoles venner afvikler generalforsamling i Den Gamle Skole den 16. april klokken 19.30. Man er velkommen til at dukke op, hvis man vil høre om projektet.
Foreningen har foreløbigt ansøgt RealDanias Underværker om 250.000 kroner til en forundersøgelse af mulighederne for en renovering af Den Gamle Skole.
Man fik hurtigt de nødvendige 500 stemmer for at komme videre til bedømmelse. Nu går man og venter på svar.
Det store projekt forventes at løbe op i 6 mio. kroner, som skal finansieres via fondsansøgninger i stil med Udhuset i Hareskovby.

Charlotte Torp midt i den skønneste Morten Korch-idyl. Hun er med i foreningen Den Gamle Skoles Venner, som med en ansøgning til Underværker forsøger at få afklaret muligheden for at udvikle bygningerne til et forsamlingshus.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Plakatmysteriet i landsbyen”

 1. Charlotte Søllner Hernø

  Det er ærgerligt at opleve, at plakater på lygtepælene bliver ødelagt eller revet med.
  Det har jeg desværre også oplevet gennem en længere årrække – mere eller mindre intensivt – når jeg har sat plakater op for de månedlige arrangementer i Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening.
  Måske er det drengestreger eller blot nogen, der synes, plakater skæmmer bybilledet.
  Med mindre man “fanger” nogen, der er ved ødelægge eller fjerne plakater, kan man jo gætte på hvem som helst, uden at komme det nærmere.
  At pege fingre uden belæg er i hvert fald både uklogt og pinligt.

Der er lukket for kommentarer.