Premiere på nyt Talentprojekt ved Hjortøgård

Espen viste sin egen 4. klasse rundt på Naturstøttepunkt Hjortøgård. Skolelandbrugets leder, Johnny Skjoldborg Krog, ser frem til,, at ordningen giver plads til flere talenter.

For nogle år siden udviklede Skolelandbruget sig til noget mere end blot en besøgsgård for kommunale skoler og børnehaver.
Det stigende antal skoleelever med vanskeligheder ved at begå sig i en almindelig skoledag fik Skolelandbrugets leder Johnny Skjoldborg Krog til at oprette en talentafdeling. Her fik skoleeleverne et afbræk fra skolen en dag eller to om ugen, og fandt ind i et fællesskab omkring pasning af dyrene og rundvisning af gæster.
Det blev en succes, men behovet for pladser til nye talenter er meget stort. Derfor er der indgået et samarbejde mellem foreningen Naturstøttepunkt Hjortøgård og Skolelandbruget.
De tre talenter, Lucas, Sezgin og Esben, har den seneste tid været i oplæring, hos læreren fra Skolelandbruget Frida Nordahl, som værter for skoleklasser og børnehaver ved Hjortøgård.
Tirsdag morgen var det premieretid, og for Esben var det en særlig ting, at hans egen 4. klasse fra Lyngholmskolen var første hold gæster.
– Det er lidt mærkeligt, siger Esben med et smil.
Han blev vækket tidligt tirsdag morgen klokken 6 for at gøre klar til gæsterne på Sandet i Kirke Værløse.
– Vi skulle gøre bålene klar. Vi har lært, hvordan man tænder bål med tændstål og alt andet med at lave bål, fortæller Espen, som også har vist sine nyfundne talenter frem i farmors sommerhus, hvor der er blevet tændt bål i haven.
De tre talenter er ved Hjortøgård to dage hver uge og glæder sig til at tage imod nye gæster.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest