Rokkedyssegaard åbner med morgenfriske kartofler

Rokkedyssegaard åbner sæson Store Bededag, fredag den 26. april. Det bliver med nye kartofler og varme hveder. Pressefoto.

Store Bededag fredag den 26. april åbner Rokkedyssegaard sæsonen, og så er der åbent hver dag kl. 10 – 17 i gårdbutik og -café hele sommeren.
Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen har puslet om kartoflerne, som pga. nattefrosten har haft dyne på, så de er klar til at blive gravet op samme morgen.
– Vi høster de første nye kartofler fredag morgen. Selv om det har været et koldt forår, så er de nye kartofler klar i gårdbutikken. Vi har prøvesmagt, og vores kunder kan godt glæde sig, siger Lisbeth Toft.
På åbningsdagen vil der være friskbagte hveder med Rokkedysses hjemmelavede marmelade i gårdbutikken for at markere Store Bededag.
– Traditionen tro er der også en ekstra kugle is gratis til iskunderne. Vi har rørt frisk is af jordbær, hindbær og brombær, som vi plukkede sidste år og haft gemt i den store fryser, fortæller Lisbeth Toft Christensen.
Åbningsdagen markerer slutningen på den mørke tid. Nu kommer lyset, og med det vender livet tilbage til Rokkedyssegaard.
– Det bliver dejligt at åbne gården igen, få gang i bærbrunch i forårssolen og byde alle vores naboer og gæster velkommen, siger Torben Bo Toft Christensen.

De nye kartofler graves op samme morgen, som de sælges. Pressefoto.

Jordbærrene kommer medio maj
Rokkedyssegaards hovedprodukt er og bliver de lækre jordbær, men kunderne må vente lidt endnu.
Sæsonen starter med kartofler og rabarber og snart er de grønne asparges også klar til høst. Jordbærrene blomstrer og kunne godt bruge lidt mere sol og varme.
– Vi plukker de første jordbær midt i maj, men det afhænger af vejret, siger Lisbeth Toft.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest