Sundhed, velsmag og glæde med surdejsrugbrød

Åse Solvej Hansen er uddannet bromatolog og er ekspert i kornprodukter. Foto: Privatfoto.

Kom og hør alt om rugbrød onsdag den 28. februar kl. 19.30 på Den Gamle Skole i Kirke Værløse.
– Når du spiser et velsmagende rugbrød bagt med surdej af fuldkornsrugmel, bliver du behagelig mæt, og du kan ikke spise så mange skiver sammenlignet med et købt rugbrød, der ofte er tilsat næringsfattigt hvedemel. Derfor kan du lettere holde vægten, når du spiser fuldkornsrugbrød. “Derudover kan mange af os slet ikke tåle gluten fra hvedemel, forklarer Åse Solvej Hansen.
Rugbrød har et meget højt indhold af kostfibre, som sikrer en sund tarm. Nogle af kostfibrene er opløselige, og de fungerer som præbiotika ved at fremme tarmens sunde bakterier. Når disse kostfibre nedbrydes, danner bakterierne stoffer, der styrker tarmens sundhed, og samtidigt øges immunforsvaret, ligesom kroppens inflammation hæmmes.
Fuldkornsrugbrød indeholder tillige langsomt optagelige kulhydrater, vitaminer, mineraler, antioxidanter og lignaner. Surdejsrugbrød er sundt, nedsætter bl.a. risikoen for hjerte-kar-sygdom, åreforkalkning, type-2 diabetes og har kræft-hæmmende effekt.
Det er nemt at bage sit eget sunde fuldkornsrugbrød, og Åse vil give praktiske oplysninger om, hvordan det kan gøres. Hun medtager nybagte smagsprøver.

Åse Solvej Hansen er uddannet bromatolog og lektor emerita på Københavns Universitet, hvor hun har forsket og undervist i kvalitet af kornprodukter og bælgfrugter. Som ekspert i kornprodukter er Åse ofte blevet kontaktet af pressen i forbindelse med artikler om kvalitet af korn, mel og brød.
Der vil blive serveret gammeldags æblekage, kaffe og te.
Pris: 25 kr. for medlemmer og 50 kr. for gæster. Alle er velkomne.
Arrangør er Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest