Farum Fjernvarmes gyldne håndtryk til direktør Nighat Kamal ser ikke ud til at få negative konsekvenser for den fremtidige fjernvarmepris i Farum. Alt om Furesø har fundet prisen på flere af de mulige udgifter. Alt peger på et fradrag i fjernvarmeprisen.
I forbindelse med sammenlægningen af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er der lavet et særligt råderum på 22 mio. kr. til uafsluttede sager. Der er tale om seks forskellige sager. Alt om Furesø har fået bekræftet flere af udgifterne, og der tegner sig et lys billede for forbrugerne i Farum.
Afvikling af direktørkontrakten kostede 12 mio. kroner. En voldgiftssag angående etablering af varmepumpen har udløst et minus på 3,4 mio. kr., og udgifterne til etablering af afrimningsanlæg til varmepumpen står i 1,2 mio. kr. Punktet om rådgivning er også afsluttet. Det endte med en pris på cirka 2,6 mio. kr.
Der er dermed 2,8 mio. kr. tilbage i puljen. De sidste uafklarede punkter handler om udgifter til rådgivning, afvikling af selskabet samt udgifter til en afgiftssag.
Der er ingen tegn på, at udgifterne til de resterende punkter bringer den samlede sum over grænsen på 22 mio. kr.
Ifølge sammenlægningsaftalen vil en lavere sum end 22 mio. kr. udløse et fradrag i fjernvarmeprisen. En højere sum end 22 mio. kr. vil udløse et tillæg i fjernvarmeprisen.
Og så er der lotterisedlen. Grunden i Farremosen ved siden af varmepumpen. Her er Farum Fjernvarme sikret minimum 15 mio. kr., idet Vestforbrænding overtager grunden til denne pris, hvis det ikke lykkes at sælge grunden til en højere pris indenfor to år.
Enhver indtægt over de 15 mio. kr. vil udløse et fradrag i fjernvarmeprisen i forhold til den pris, som kunderne betaler i de andre kommuner.
Alt om Furesø har tidligere spurgt ind til den særlige pulje overfor Vestforbrænding. Pressechef Per-Henrik Goosmann svarede således:
– Før Vestforbrænding tilbød at overtage Farum Fjernvarme, udarbejdede Vestforbrænding en grundig business case, der viste, at man kunne tilbyde kunderne i Farum en fjernvarmepris svarende til prisen i resten af VFs varmeopland under forudsætning af, at eventualudgifter (altså endnu ikke opgjorte udgifter) kunne holde sig inden for 22 mio. kr. Det indgik således i aftalen, at varmekunderne i Farum skulle betale en særafgift på varmen, hvis eventualudgifterne oversteg de 22 mio. kr. VF blev oplyst om hvilke udgiftstyper, der kunne indgå i eventualudgifterne – herunder udgifter til at afslutte kontrakter med personale, uafsluttede retssager m.v men ikke størrelsen af de enkelte udgiftsposter.