Ungeliv På Kanten inviterer til foredrag

Emil Ludvigsen kommer med konkrete anbefalinger til forældre, når han giver foredrag om cyber sundhed for unge i Farum Kulturhus.

Den tværgående organisation Ungeliv På Kanten til foredragsaften i Farum Kulturhus den 24. april klokken 18.30. Her vil Emil Ludvigsen komme ind på de aspekter af unges digitale liv, han oplever, forældre savner viden om.

– Nogle er i tvivl om, hvorvidt sociale medier ødelægger børns hjerner, mens andre vil have konkrete værktøjer til at støtte den unges brug af Snapchat. Nogle ønsker hjælp til at spille med deres børn, mens andre vil høre, hvor mange minutter om dagen, der er ”for meget” gaming. Derfor vil jeg i oplægget komme bredt omkring børns digitale liv og rollen som digital forælder. Vi kommer til at snakke om den digitale virkelighed, de mest populære platforme og deres slagsider, fortæller Emil Ludvigsen.
Det vigtigste for Emil er, at forældrene går fra hans foredrag med en følelse af, at de har fået udvidet deres værktøjskasse og har fået både viden og inspiration til at tale med deres børn om deres færden online:
– Jeg kommer med nogle helt konkrete anbefalinger og en opfordring til at anlægge et nuanceret syn på det digitale, der hverken er “godt” eller “dårligt” i sig selv, men afhænger af det enkelte barn eller den enkelte unges adfærd, siger Emil Ludvigsen.

Vigtigt at engagere sig i børn og unges digitale liv

Men viden om, hvad børn typisk foretager sig på nettet, er ikke nok. Det er vigtigt, at forældrene engagerer sig i deres børn digitale liv på lige fod med for eksempel deres skoleliv.
– Vi ved fra undersøgelser, at knap halvdelen af forældre kun spørger ind til det digitale liv tre gange om måneden eller sjældnere. Andre undersøgelser blandt børn viser, at halvdelen af dem har en oplevelse af, at forældrene slet ikke er interesserede i deres aktiviteter på nettet, fortæller Emil Ludvigsen.
Han mener, at forældre bør spørge mere ind til deres børns onlineliv, og at det er vigtigt at sænke barren for, hvornår man kan henvende sig til sit barn, særligt hvis man har mistanke om, at de oplever noget ubehageligt.

Læs mere om Ungeliv På Kanten og deres projekter på deres hjemmeside: ungelivpaakanten.dk, hvor du også kan tilmelde dig foredraget.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest