Volleyballklub med i nyt samarbejde

Henning Gade (tv.) repræsenterer her Farum-Holte Volleyballkklub i samarbejdet med to foreninger i Rudersdal Kommune. Foto: DIF.

Nyt foreningssamarbejde: Lokale foreninger i Rudersdal og Furesø skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark
For at skabe endnu bedre idrætsmiljøer for børn og unge har DIF med støtte fra A.P. Møller Fonden startet ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’, og er nu i gang med at ansætte en række børne- og ungeansvarlige, der skal hjælpe foreninger til at styrke arbejdet med børn og unge. Blandt andet i Rudersdal og Furesø, hvor FC Holte, Farum-Holte Volleyball og Holte IF Håndbold er udvalgt til at være såkaldte spydspidsforeninger i projektet.
– Vi har i volleysporten en masse gode og testede koncepter, der henvender sig til børn. Og vi har tidligere set, at blandt andet samarbejde med skoler er en effektiv måde at få flere børn ind i foreningerne. Lige i øjeblikket er vi nede i en lille bølgedal blandt de 6-10-årige, så vi er sikre på, at den ekstra resurse er lige det, der kan løfte vores børne- og ungearbejde til næste niveau, siger Henning Gade, der er bestyrelsesmedlem i Farum-Holte Volleyball.
Klyngen i Rudersdal og Holte er en af de første offentliggjorte klynger i Region Hovedstaden, og i DIF er der store forventninger til arbejdet.
– Vi ser spændende potentialer i den her klynge. De har fra start af tænkt og arbejdet på, at deres kommende samarbejde skal være med til at give foreningerne og lokalområdet et fælles løft på børne- og ungeområdet, siger Martin Bro, der er faglig leder for de kommende børne- og ungeansvarlige.
Klyngen er også den første, der går på tværs af kommunegrænsen, og her ser foreningerne også et stort potentiale
– Vi er vant til at arbejde godt sammen med både Rudersdal og Furesø kommune med en meget transparent tilgang, så vi tror på, at læring i projektet hurtigt kan komme ud og leve i begge kommuner. Samtidig har det været en god øvelse for os at mødes med de andre foreninger. Vi har lynhurtigt lagt gamle stridigheder bag os, for det giver meget bedre mening at samarbejde om at få flere børn og unge ind i stedet for at kæmpe om hinandens medlemmer, siger Henning Gade.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest