Williams Plads – Det startede med et jernbanehotel

Med tiden kom bygningen til at hede Williams Hotel, men de første mange år var det Jernbanehotellet. Foto: Furesø Museer & Arkiver.

Farums mest centrale plads er opkaldt efter restauratøren William Jensen.
I forbindelse med anlægget af Slangerupbanen i 1906 blev der anlagt et hotel ved Farum Station.
Farum Turist- og Jernbanehotel stod færdig i 1908, men de lokale borgere kunne ikke se idéen og stemte imod en alkoholbevilling. Det var en del af opgøret imellem det gamle Farum i den anden ende af Farum Hovedgade og den nye stationsby. Sognerådet holdt deres møder på Hotel Farum. med årene mildnedes modsætningsforholdet. 
Først i 1916 fik hotellet mulighed for at servere alkoholiske drikke. Herefter købte restauratør A.C Jensen hotellet i 1917.
Han formåede at skabe kontakt til lokalbefolkningen, så hotellet fik en større indtægtskilde end de københavnske søndagsturister. Hotellet blev udvidet med teater- og biografsal i 1920, hvilket også gav mulighed for at afvikle gymnastikhold på stedet.
Sønnen William Jensen overtog hotellet i 1937. Han var meget populær skikkelse i lokalsamfundet. ”Jeg skal lige over til William” blev en populær sætning. Hotellet blev kendt som Williams Hotel og så kunne man lige så godt skridtet fuldt ud og skifte navn til Williams Hotel.
William Jensen døde i 1975 og er begravet på Farum Kirkegård. Sønnen Ib Jensen fortsatte driften af hotellet frem til 1984. I dag har Farumhus Konditori samt en række kontorer til huse i den flotte bygning lige ved rundkørslen.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest