200 nye indkøbsvogne til Værløse Bymidte – Låsesystem er ikke muligt at indføre

Det er en fast rutine at hente indkøbsvogne forskellige steder i lokalområdet. Foto: Værløse Bymidte.

Der er gang i den helt store servicerunde på Værløse Bymidtes flåde af indkøbsvogne. Ikke mindst er der købt 200 splinternye vogne.
– Cirka hvert tredje år supplerer vi med 150-200 nye vogne, siger Søren Engberg, formand for Centerforeningen for Værløse Bymidte.
Vognene bliver over tid ramt af hårdhændet behandling og kan i længden ikke repareres.
– Hvert år forsvinder der 40-50 vogne. Nogle af dem skrotter vi selv. Andre bliver udsat for en hård behandling, når folk forsøger, at få mønterne ud af låsen, forklarer Søren Engberg.
Værløse Bymidte bruger også en del resurser på at hente vognene forskellige steder i byen.
– I de store boligområder er der venlige gårdmænd og beboere, der stiller hensatte vogne i en række. Vi henter dem ca. hver anden uge. Vi må desværre acceptere, at de af vores kunder, der kører indkøbet hjem i vores kundevogne, ikke kan se idéen i at tage en tom vogn med sig når de starter indkøbet med at gå hjemmefra, siger Søren Engberg, som hellere sørger for hjælp til at få mønten ud, end at den bliver smadret.
– Hvis man kontakter os på mail eller facebook/messenger, så kommer vi og henter vognen hurtigst muligt og hvis det drejer sig om at få mønten eller poletten i låsen, så har vi en universalnøgle som frigør den – og vi giver gerne låsens indhold til finderen. Det er ret gakket, at vi skal bruge 1000 kroner på at købe en ny vogn, fordi vognen bliver smadret for at få en “gratis” 10’er, sukker Søren Engberg.
I nabobyen Farum blev det så slemt, at man investerede i et låsesystem, som gjorde det umuligt at fjerne vognene fra området. Det er ikke muligt på Værløse Bymidte.
– Systemet er meget kostbart at etablere, og Værløse Bymidtes logistik mellem cykler, biler og gående vil gøre det meget vanskeligt at lave en tilsvarende løsning. Derfor vil vi hellere appellere til god kundevognsskik, forklarer formanden for centerforeningen.
En ting kommer Søren Engberg aldrig til at forstå, og det er hærværket.
– Jeg vil ikke holde mig tilbage for at politianmelde det, hvis nogle blev grebet på fersk gerning i at gøre det. Det er trods alt vores vogne, de koster mange penge og det er både tarveligt og ulovligt at smadre en kundevogn – uanset årsagen, fastslår Søren Engberg.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest