Ældre kan se frem til faste teams af hjemmehjælpere

Ældre i Furesø kan se frem til feste teams i hjemmeplejen. Det er en del af den nye ældrelov. Foto Colurbo//Furesø Kommune

Furesø Kommune følger den nye ældrelov og indfører faste teams for ældre i eget hjem. I en indkøringsfase dog kun for nye borgere.
Af Mikkel Kjølby
Den nye ældrelov træder i kraft den 1. juli 2025. Furesø Kommune følger lovens bogstaver og indfører faste teams for ældre i eget hjem. I første omgang kun for nye borgere, da der vil være en indkøringsperiode, indtil ordningen fungerer for alle.
Formanden for Udvalget for Ældre og Sundhed, Lars Carstensen, ser frem til, at få ordningen sat i gang allerede fra medio maj.
– Faste teams i hjemmeplejen giver større tryghed for den enkelte borger. Der er færre nye ansigter og bedre kendskab til den enkelte borger. Det bliver rigtig godt for modtagerne af hjemmepleje, siger Lars Carstensen (C), formand for det politiske udvalg Ældre og Sundhed.
De nye faste teams i hjemmeplejen skal sikre, at der arbejdes mere tværfagligt, så man som borger får en mere sammenhængende og helhedsorienteret pleje. De forskellige faggrupper skal i endnu højere grad støtte hinanden med deres ekspertise og dermed levere den bedst mulige samlede pleje.
Næstformand Lene Bang (A) ser frem til, at de ældre vil opleve mere stabilitet.
– Med faste teams vil borgerne komme til at opleve mere nærvær og stabilitet fra de medarbejdere, der besøger dem, og at de forskellige medarbejdere vil arbejde tættere sammen for at understøtte borgernes individuelle behov, siger Lene Bang (A).
De faste teams er første skridt i Furesøs Kommunes implementeringen af ældreloven, som træder i kraft den 1. juli 2025. Men hvor ældreloven i første omgang kun træder i kraft for nye borgere, vil effekterne og gevinsten ved de tværfaglige teams have betydning for alle Furesøs borgere.
De fleste borgere vil ikke opleve store ændringer i de medarbejdere, der kommer i deres hjem, da hjemmeplejen allerede har været organiseret i faste tværfaglige teams. Men omstillingen kan betyde, at nogle borgere for eksempel får en ny kontaktperson, når de henvender sig til kommunen for at få nye hjælpemidler eller ændret deres pleje.
– De mindre teams betyder også noget for vores medarbejdere. De vil betyde, at vores medarbejdere får mere ansvar og mere frihed til at planlægge deres arbejde. Det ved vi fra andre kommune betyder endnu mere arbejdsglæde og færre sygedage, siger Helle Winther Dahl, der er centerchef for Center for Sundhed og Ældre.
De faste teams vil bestå af medarbejdere fra hjemmeplejen, genoptræning, sygepleje og visitation, som skal arbejde sammen om de samme borgere. Ændringen vil falde på plads i løbet af sommeren 2025.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder