Afbrænding skal få biodiversiteten til at sprudle

Røgsøjlerne er ganske markante. Claus M. Davidsen fangede det med sin drone. Foto: Claus M. Davidsen.

Det er sæson for naturpleje. Det betyder, at forskellige naturlaug og Furesø Kommune er i gang med afbrænding af en række områder. Det sker for at sikre biodiversitet.
Furesø Kommunes arbejde med naturpleje er her i det tidlige forår meget synligt. Det er sæson for afbrænding, og rundt omkring i kommunen ses røgen stige fra naturområderne.
Et af stederne er på kommunens naturarealer i Sydlejren på Flyvestationen. Her har Claus M. Davidsen fanget afbrændingen med drone.
Forvaltningen udarbejdede i 2023 en naturplejeplan for området, hvor målet er at der over tid skabes en høj kvalitet natur. Planen blev tilpasset efter dialog med bl.a. områdets beboere, og endeligt vedtaget i efteråret.
– Et vigtigt initiativ er at fjerne det visnede græs, for at give lys og plads til at urter og blomster kan vokse op. Afgræsning og afbrænding er blandt initiativerne, og her i det tidlige forår er kommunen derfor rykket ud, fortæller Claus M. Davidsen og fortsætter:
– Området har tidligere været benyttet til afgræsning med kreaturer, og dele af området skal ifølge planen senere afgræsses af fx heste, kvæg eller får. En årrække uden afgræsning og slåning har medført at tjørn og højt græs er begyndt at dominere. Forhåbentligt vil naturplejeplanen sikre, at Sydlejrens grønne områder over en årrække kommer til at sprudle med biodiversitet og natur i høj kvalitet, siger Claus M. Davidsen.
Plejeplanen for Bringeslugten kan findes på kommunens hjemmeside:
https://www.furesoe.dk/p/Dokumenter/Borger/Natur%20miljoe%20og%20klima/Natur/Endelig-Plejeplan-for-Bringeslugten-i-Sydlejren.pdf

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest