Hjortholm og Furesøen, er søsat. Bådfarten er klar til den sidste sæson med sejlads fra Furesøbad.
I den seneste tid er der blevet arbejdet med at gøre klar til Bådfartens sæson.
– Bådene er sat i vandet. Vi har brugt de sidste uger på at klarlægge anlægsbroer og uddanne personalet, fortæller Mette Anker-Wandahl fra Stromma, som driver Bådfarten
Den 8. september 2024 slutter en epoke. Bådfarten har sejlet til Farum/Furesøbad siden 1894, da det mærkværdige skib Svanen blev indsendt på ruten Frederiksdal-Farum.
Svanen kørte på skinner over Fiskebæk og lagde til i Doktorens Bugt ved Farum. Trods kongeligt besøg i 1896 blev den aldrig nogen succes. Men bådfarten var født og har været der lige siden.
I forbindelse med budgetlægningen i sommers valgte Furesø Byråd at skære tilskuddet til Bådfarten væk efter 2024-sæsonen, og dermed træde ud af ejerskabet, som fortsætter med Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Kommune.
Så det er sidste sommer med sejlads fra Furesøbad. Bådfarten tilbyder en fast rute på Furesøen. Den går fra Frederiksdal til Holte over Birkerød til Furesøbad og tilbage via Kollekolle. Turen tager 1 time og 45 minutter.
Sæsonen løber fra den 7. maj til og med den 8. september 2024.
Bådfartens svanesang ved Furesøbad
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest
4 kommentarer til “Bådfartens svanesang ved Furesøbad”
Gud fri mig vil – hvor er det sølle, at man i Furesø Kommune ikke kan finde økonomi til støtte til driften af bådefarten på Furesøen som er en kultur institution 1894, men kommunen vil gerne bruge en masse penge på at etablerer et “Baunesletten” med græssende dyr og indhegninger og hvad der nu hører med af udgifter til hegn, vandingsanlæg, foder, dyrlæger og opstalding om vinteren. Jeg har kun et at sige til politikkerne – Vor herre bevares.
Hvor er det trist og snæversynet vi må have råd til at bevare bådfarten på Furesøen er den først stoppet kommer den aldrig igen.
Trist at vi har en kommune med snæversynet kommunalpolitikere uden visioner.
Det kan kommunalbestyrelsen ikke være bekendt. Det må da ændres. Selvom jeg ikke længere bor i Furesø men stadig ror på den tillader jeg mig at sige det er en ommer. Man sletter da ikke levende kulturhistorie?
Der er lukket for kommentarer.