Birkegården kan ånde lettet op – Botilbud lukker

Nordsjællands Politi afviser aktindsigt i antal sager på adressen Birkegården 98c.. Det sker to måneder efter begæringen om aktindsigt.

Beboerne i villakvarteret Birkegården i Kirke Værløse har det sidste års tid haft store udfordringer med botilbuddet Frisk Pust. Men nu lukker botilbuddet.
Beboerne i Birkegården har gennem det sidste års tid haft en række ubehagelige oplevelser i forhold til Botilbuddet Frisk Pust, som flyttede ind på adressen Birkegården 98.
Grundejerforeningen Birkegården klagede til Planklagenævnet over Furesø Kommunes tilladelse til botilbuddet, og senest kom en ny rapport fra Socialtilsyn Øst, hvor botibuddets karakterer faldt mærkbart.
Nu erfarer Alt om Furesø, at Frisk Pust lukker afdelingen i Birkegården 98 og flytter beboerne til andre afdelinger. De er ude senest den 30. juni 2024.
Formanden for Grundejerforeningen Birkegården glæder sig.
– Jeg er glad på foreningens vegne. Det har vi virkelig haft gener af i lang tid. Det vil fremme trygheden i området, når botilbuddet lukker, siger Søren Dyreborg til Alt om Furesø.
Udvalgsformand Bettina Ugelvig (S) har arbejdet hårdt på sagen. 
– Jeg har haft et vedvarende fokus på hverdagen i og omkring Birkegården. Både på den hverdag, som medlemmerne af grundejerforeningen har haft og på den hverdag, som beboerne i Frisk Pust har haft. Det har været svært at få øje på kvaliteten i botilbuddet og derfor er det fornuftigt, at det lukker. Nu håber jeg så bare, at beboerne i Frisk Pust får et bedre tilbud, hvor der tages højde for deres behov. Det har de i mine øjne ikke formået på tilbuddet i Kirke Værløse, og derfor har grundejerne derude været udsat for ubehagelige og urimelige episoder. Vores velfærdsdirektør havde på min opfodring inviteret sig selv på besøg derude i denne uge – det bliver så ikke aktuelt, fortæller Bettina Ugelvig. 
Byrådsmedlem Egil Hulgaard (K) har været stærkt kritisk overfor kommunens tilladelse til botilbuddet.
– Det er en glædens dag, fordi det botilbud ikke passer ind i et boligkvarter. Det har bragt en meget utryghed med sig, hvilket har været helt horribelt for borgerne, som bor der, siger Egil Hulgaard.
Søren Dyreborg frygter dog, at generne blot flytter et andet sted hen.
– Som formand for grundejerforeningen er jeg glad for, at de flytter et andet hen. Men jeg kan godt frygte, at de blot flytter problemerne et andet sted hen. De seneste beboere i botilbuddet har virkelig ikke haft det godt, fortæller Søren Dyreborg.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest