Der var folkelige protester, da REMA 1000 købte Aagaardens Rideskole på Gl. Hareskovvej 233 for at opføre et supermarked, som i dag er blevet folkeeje i det lille smørhul Hareskovby.
Aagaardens Rideskole var en af Værløse Kommunes største sportsforeninger og rummede gode minder for mangt en ridepige og dreng. I 2008 var rideskolens tid forbi, da en ny lovgivning om nødvendigheden af folde lige udenfor staldene blev vedtaget på Christiansborg. Den slags var der ikke plads til på Aagaardens Rideskole, men de 70 heste og ponyer kom nu på fold, men skulle først igennem Hareskoven op til Skovridergården Syvstjernen.
Aagaardens Rideskole var et utroligt populært sted. Udover hestevrinsk genlød gårdens stuehus af glad musik.
Per og Birgitte Borgsten købte gården og rideskolen i 1983. Per Borgsten var uddannet folkeskolelærer, men arbejdede som musikskoleleder i Hvidovre Kommune og havde sit eget forlag ved siden af. I 1978 udgav Forlaget Fagot en børnebog ved navn ”Bølle Bog og de andre” af forfatterne Gunnar Geertsen. Resten er historie. Bogen blev en landeplage og kom snart som film og siden som musical. Per lod sit forlag købe Aagaardens Rideskole for overskuddet.
Døtrene Trine og Marie var blandt de mange dygtige elever på Aagaardens Rideskole. Trine Borgsten vandt flere danske mesterskaber og modtog Værløse Kommunes Idrætspris.
Den anden datter Marie tog hovedparten af hestene og ponyer med til Stutsborg Rideskole i Nymølle, da REMA 1000 overtog grunden på Gl. Hareskovvej.
Aagaarden hed oprindeligt Skovlyst
Aagardens historie er ganske farverig. Efter udskiftningen i slutningen af 1700-tallet overtog Skovgård i Værløse 22 tønder land fra Hareskoven til Tibberup Allé på det alleryderste af lodderne i De Tusind Søers Land – som Hareskovby blev kaldt dengang. Bønderne i Værløse brugte det mosede landskab til græsning for kreaturer, men efterhånden blev der bygget gårde i området.
Gården Skovlyst blev opført i 1832 af Niels Johansen, men solgt fire år senere til Lars Jørgensen. Hans familie ejede gården gennem 100 år og tre generationer. I 1937 blev gården solgt til overretssagfører Arvid Krautwald og udstykningen af jorden blev for alvor sat i gang.
I 1943 købte artisten Jacob Aargaard gården og omdøbte den til Aagaarden. Han var handelsmand, men optrådte også på bakken under kunstnernavnet Jack Coba. Han var gift med Hertha Marie Ellerstav – et farverigt og kunstinteresseret ægtepar, som omdannede dagligstuen til teater og opbevarede en privat samling på 4000 trylleeffekter i stuehuset.
Jacob Aargaard døde i 1947, og gården blev solgt til et selskab, som solgte den videre til murermester Herman Aagaard Simonsen i 1955. Han begyndte til ridning på Ballerup Rideskole, hvor han mødte ryttersken Grete Granquist. I 1960 købte de nogle ponyer og startede Aagaardens Rideskole. Grete Granquist vandt Hubertusjagten i 1964, men forelskede sig i en englænder og rejste pludseligt fra Aagaarden. I stedet blev rideskolen frem til 1983 drevet af Susanne Laumann – datter af skovrider E. Laumann Jørgensen.
1 kommentar til “Bølle Bob finansierede Aagaardens Rideskole”
Mange dejlige, glade minder fra min barndoms elskede rideskole
Jeg boede lige ned ad Rolighedsvej , i nr.16, og kunne således opholde mig på rideskolen – og udfolde mig i den dejlige skov med resterne af en gravhøj, å-løb og klatretræer – så meget som jeg lystede.. – Jeg blev senere uddannnet som (klassisk) arkæolog.!
Min familie (Samsøe Jensen) vort gamle ‘sommerhus’ bygget af Fru Schønfeldt af sorttjærede fiskebrædder i 1930’erne med et hyggeligt Arne Vodder murstenshus i 1967 med en stor, arkitekttegnet have (Østifterne). Men i 2023 blev vort lidt trætte hus nedrevet og erstattet af et stort, upersonligt hus. Og haven blev raseret.
Der er lukket for kommentarer.