Jakob Hvidsten Ørstrup og Peter Svenningsen hygger sig med at fremstille unikke fyldt chokolader i produktionskøkkenet på Lundsdal.
Her har de eksperimenteret sig frem til prisvindende chokoladestykker – endda en VM-førsteplads deres stykke med Indlandsisvand.
Det seneste mesterstykke er en fyld chokolade med kaffe. Det er naturligvis ikke en hvilken som helst kaffe.
– Vi arbejder sammen med det lokale risteri Just Coffee og har valgt at bruge deres blanding ”Sol og måne” til vores kaffestykke. Vi brygger en stærk kaffe, lader den køle af og laver en emulsion mellem kaffe og chokolade, forklarer Peter Svenningsen.
Det handler om at finde balancen i smagen. Jakob Hvid Ørstrup forklarer:
– Da vi lavede et jordbærstykke, smagte vi på en masse sorter fra Rokkedyssegaard. Det jordbær, vi troede mindst på, endte med at være bedst sammen med chokoladen. Vores håndværk er, at få jordbærsmagen til ikke at være for kraftig. Ellers bliver det bare til chokolade med syltetøj, forklarer Jakob Hvid Ørstrup.