Christian Skovlund modtager Sonnings Talentpris

Christian Skovlund modtager Leonie Sonnings Talentpris og et stipendie på 100.000 kroner. Pressefoto

Obo-spilleren Christian Skovlund fra Farum er en af modtagerne af talentprisen fra Léonie Sonnings Musikfond. Han modtager et stipendie på 100.000 kroner.
Christian Skovlund startede til musikundervisning hos Furesø Musikskole som 9-årig, da han opdagede oboen i et afsnit af Sigurd og Symfoniorkestret.
Jes Gram og Birgit Eriksen stod for hans undervisning og spottede tidligt talentet. Jes Gram fandt den ene lejlighed efter den anden til, at Christian skulle spille i offentligheden. Mest for at give ham erfaring.
I 2020 blev Christian Skovlund optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Christian Skovlund gav ved den lejlighed udtryk for stor taknemmelighed i forhold til sine mentorer på Furesø Musikskole.
Oboen blev Christians helt særlige ting, der gav ham identitet. Han blev kaldt Obo-Christian af vennerne, fordi der var så mange, der hed Christian. For ham var det en ærefuld titel, så det gjorde ikke noget.
Christians lyst til at spille i symfoniorkester kommer fra gymnasietiden, hvor han spillede i Sankt Annæ Symfoniorkester samt forskellige ensembler og harmoniorkestre. Men mindre kan også gøre det, når bare man gør det sammen med nogle af sine bedste venner. I 2022 startede Christian blæserkvintetten Cumulus sammen med blandt andet en anden Sonning Talentprismodtager Elise Busch Madsen og andre medstuderende fra konservatoriet. Både fordi de alle havde en trang til at spille kammermusik, men først og fremmest for at have en undskyldning for at bruge mere tid sammen.
Pengene, der følger med Léonie Sonnings Talentpris, skal bruges på undervisning, studierejse og masterclasses. Derudover rør-maskiner til produktion af oborør.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest