
Det nye World Tour-løb Copenhagen Sprint kører igennem Farum den 22. juni. Arrangørerne opfordrer til at gøre dagen til en cykelfest.
Dansk cykelsport er inde i en guldalder, og det er på sin plads med flere internationale løb i Danmark. UCI har tildelt Danmark et World Tour-løb for såvel mænd som kvinder i en treårig periode fra 2025 til 2027.
Løbet har fået navnet Copenhagen Sprint, hvilket skyldes rutens flade beskaffenhed, som især appellerer til sprinterne. Verdensstjernerne Mads Pedersen og Dylan Groenewegen har da også meldt deres ankomst.
Copenhagen Sprint har start ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Herfra går ruten til Frederikssund, Hillerød, Humlebæk og retur mod København igennem Fiskebæk med retning mod Ballerup og videre en rundstrækning i København med mål ved Statens Museum for Kunst.
Rytterne kommer til Farum af Frederiksborgvej. Feltet drejer til venstre af Paltholmvej og skal en tur forbi Farum Park og Farum Kaserne, inden det går videre imod Lynge.
Kvinderne kører gennem Farum cirka kl. 15 lørdag den 21. juni, mens man kan vinke til herrerne søndag den 22. juni cirka kl. 13.30.
Arrangørerne bag løbet opfordrer alle cykelinteresserede til at møde op ved ruten og gøre weekenden til en ren cykelfest.
Borgerne i Måløv, Værløse og Hareskovby kan til gengæld se frem til 2. etape af Post Danmark Rundt.
Furesø er med i fronten af motionsfeltet
I 2021 udkom resultaterne fra SDU’s undersøgelse: Danmark i Bevægelse. Heri blev det slået fast, at Furesø Kommune er en af de allermest aktive cyklekommuner i Danmark målt på antallet af borgere, der dyrker cykling som sport og motion.
60 % af alle borgere i Furesø Kommune har brugt cykling som aktiv fritids- og motionsform. Til sammenligning var andelen 58 % i både hovedstadskommunerne og i hele landet. Undersøgelsen viser også, at lidt flere mænd end kvinder bruger cyklen til motion, og at de 25 – 59-årige er mest aktive.
Og noget tyder på, at de mange begejstrede motionister – herunder 400 medlemmer i cykleklubberne, har en særlig forkærlighed for mountainbikes.
20 % af mændene angiver, at de har brugt en racercykel eller mountainbike til deres træning. Til sammenligning er antallet på 5 % på landsplan. Samtidigt angiver tallene, at en relativt stor andel af cyklemotionister i Hareskovene, kommer fra andre Hovedstadskommuner.