De kommer fra hele landet for at se Skolelandbruget

Skolelandbrugets leder Johnny Skjoldborg Krog byder Naturvejledning Danmark indenfor til en inspirationsdag.

Naturvejledning Danmark holder en temadag på Skolelandbruget i Farum torsdag d. 6. juni.
For en del år siden ønskede Johnny Skjoldborg krog at bruge Skolelandbruget til noget mere end besøgsgård for skoleklasser og børnehaver. Han så noget potentiale i arbejdet med utilpassede skolebørn.
Det blev til Skolelandbrugets talentordning, hvor skoletrætte børn kan få en dag eller flere om ugen på Skolelandbruget. Her kommer de ind i et fællesskab om at passe dyrene og vise andre børn rundt. Målet et er inspirere dem til at vende tilbage til skolegangen.
Succesen vil nærmest i ingen ende tage. Skolelandbruget udvider med talentordning på Hjortøgård i Værløse.
– I Skolelandbruget har vi de seneste år arbejdet målrettet og med stor succes med børn og unge i udsatte positioner. Denne målgruppe kalder vi for de talentfulde børn og unge. Vi har et samarbejde med Furesø kommunens skoler og specialtilbud. Formålet er at arbejde med talenternes narrativ, trivsel, læring og udvikling, for der igennem at give dem en ny forståelse af dem selv som talentfulde og styrke deres muligheder til et liv i trivsel, siger Johnny Skjoldborg Krog.
Resten af landet har også fået øjnene op for Skolelandbruget. Torsdag den 6. juni kommer Naturvejledning Danmark forbi til en temadag på Skolelandbruget.
– Der kommer deltagere fra hele landet for at blive inspireret til, at arbejde med psykisk sundhed i børnehøjde, fortæller Johnny Skjoldborg Krog.
Temadagen har fokus på, hvordan uderummet kan inspirere til virksomme deltagelsesmuligheder, der fremmer mental sundhed, trivsel og læring for børn og unge i udsatte positioner.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest