Debat – Drømmer jeg eller er jeg vågen?

Jan Kjældgaard førte valgkamp på Farum Station. Resultatet overgik alle forventninger.

Af Jan Kjældgaard. Formand for SF-Furesø.
Efter EU-valget den 9. juni har jeg det lidt som Jeppe, der vågner i i Baronens seng.
Jeg må spørge mig selv, om valgresultatet virkeligt er sandt?
Men jeg drømmer ikke, men er totalt vågen og skarp på virkeligheden: Det er ikke kun på landsplan, at SF har fået flere stemmer end Socialdemokratiet. Her i Furesø var SF det største parti på alle valgstederne.
I vores kommune fik SF over 20 procent af stemmerne, hvilket er mere end 7 pct. point mere end det næststørste parti. Godt for os. Flot, flot, flot og endnu en gang flot.
Som SF’er glæder det mig usigeligt, at danskerne i den grad har købt ind på budskaberne fra vores stærke kandidatfelt.
Her i vores kommune samler interessen sig først og fremmest om Kira Marie Peter-Hansen, der trods sin unge alder har siddet i Europa-Parlamentet i fem år. Ikke nok med at hun er en erfaren EU-parlamentariker og hun stadig kun er 26 år. Hun er endda opvokset i Værløse.
Som alle os andre i SF vil Kira bruge bl.a. EU som kampplads for kampen mod farlig kemi. Det budskab er gået rent ind hos danskerne, viser valgresultatet.
Også budskabet om, at “The ice is (stadig) melting at the pøules” har ramt de danske vælgere rent. Manden bag hedder Villy Søvndal, der har vist selvironi på højt niveau.
Ansvaret for de kommende generationer er en tung byrde på vores skuldre. Også på Kiras og mine. Vi står i gæld til vores børn, til hinanden og til vores klode for at rette op på lang tids skødesløshed. Både i forhold til klima i almindelighed – og i særdeleshed i forhold til brugen af f.eks. farlig kemi i alle mulige sammenhænge. Også i legetøj til børn.
Anvendelsen af kemi, der ender i naturen, har taget overhånd. Vores søer og vandløb her i Furesø Kommune viser tydeligt, at alt langtfra er godt. Men det står langt værre til andre steder i Europa. Derfor er det vigtigt, at EU-parlamentarikere med den sunde fornuft i behold presser speederen i bund, når det handler om at styrke EU’s muskler på klima- og miljøområdet.
Jeg vil takke alle de vælgere her i Furesø Kommune, der har sat kryds ved SF. Det er jeg meget glad, stolt og ydmyg over. Det forpligter. Vi skal gøre os umage for at leve op til vælgernes tillid.
Forude venter nemlig et kommunalvalg og et folketingsvalg. Vi i SF er klar!

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Debat – Drømmer jeg eller er jeg vågen?”

  1. Lene Munch-Petersen

    Stor tillykke med et imponerende resultat til EP valget🤪glæder mig til fortsat samarbejde lokalt !

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *