Debat – Hold fast i beslutningen om Baunesletten

Af Michael Madvig, Skovbakken 21. 3500 Værløse
Erhvervslivet er også afhængig af, at den vilde natur får plads.
Ifølge pwc* er 55% af det globale bruttonationalprodukt (altså den pengemæssige produktionsværdi, som virksomheder og lande skaber, som vi skal bruge til at købe ting for og betale skat af) meget eller i nogen grad afhængige af naturen. Samtidig er halvdelen af aktieværdien af alle selskaber på de 19 største aktiemarkeder i verden eksponeret for natur-risici.
Med andre ord; Den dér natur, som vi taler om at give plads, så den kan udfolde sig og derigennem genskabe sig og bevare de mange arter og sorter som komplette økosystemer består af, den er fuldstændig afgørende for overlevelsen for en meget stor del af verdens virksomheder. Der er altså god, global økonomi i at sikre naturens bevarelse – og vi må alle gøre vores for at sikre det.

Erhvervslivet er således også afhængigt af, at vi beskytter de arter, der i stigende grad er udrydningstruede, og at vi alle vegne, hvor vi har muligheden, hjælper naturen med at udfolde sig på dens egne betingelser.
Det kræver at vi indfører ganske få begrænsninger på f.eks. hundes færdsel uden snor og sikkert et par andre mindre begrænsninger. Men hverken erhvervsliv – eller menneskeliv – er afhængige af hunde uden snor – vi er afhængige af arternes overlevelse.
Og derfor – kære politikere – skal I stå fast på jeres modige beslutning om at skabe mere vild natur på Baunesletten (og find endelig flere steder, hvis det er muligt – vi skal bruge dem alle sammen).
I er valgt ind af 22.903 gyldige stemmer ved seneste kommunalvalg, og alene jer i natur- og klimaudvalget er valgt ind med 1.759 personlige stemmer. Hertil kommer de partistemmer i har med jer. Så der er rigelig folkelig opbakning til den beslutning I har taget. Hold fast i den.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest