Debat – Slutspillet om FCN

Af Flemming Oppfeldt. Søvej. Farum.
Slutspillet i Superligaen er i skrivende stund herligt spændende. Jeg krydser fingre for FCN, selvfølgelig fordi de er vort lokale hold, men også fordi de har deres egen direkte facon at spille fodbold på. Meget seværdigt.
Her er det jeg må spørge: hvordan går det i det store slutspil om FCN? Fodboldklubben lejer sig jo ind i Furesø kommunes anlæg på en tidsbegrænset lejekontrakt som løber ud i 2026.
Det fremgår af en lokalplan som Hillerød kommune har netop har fremlagt, at der vil bygget et stor stadion by, Favreholm Stadionkvarter. Udvalgsformanden i Hillerød siger, at det indeholder stadion til 10.000 tilskuere, akademi og et stort hotel.
Lyder det bekendt? ja, i den grad, da FCN tidligere har givet udtryk for, at de vil flytte en del af aktiviteterne til Hillerød.
Derfor må jeg spørge vort byråd om, hvor står Furesø Kommune i dialogen med FCN. Er det hele tabt på gulvet? Står vi tilbage med et funktionstømt idrætsområde, hvor måske kun stadion vil blive brugt på lånt tid?
FCN er ikke bare en professionel fodboldklub. Det er også en kulturbærende institution. Flere end 1000 personer er tilknyttet FCN som arbejdsplads, helt eller delvis.
Er det kommunens holdning, at man bare skal sidde og vente på udviklingen i Hillerød, eller ville det ikke være en ide at give klubben bedre udviklingsmuligheder i Farum, evt. overdragelse af faciliteterne till en fair pris. Det oplyses fra Hillerød kommune, at hele projektet deroppe udbydes til salg i 2. halvår 2024, så tiden er ganske knap.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest