Diplom for god bygningskultur til hus i Farum

Furesø By & Land har tildelt ejerne af Hestetangsvej 7, et diplom god bygningskultur. Foto: Furesø By & Land.

Furesø By & Land har uddelt et diplom for god bygningskultur til ejerne af ejendommen Hestetangsvej 7 i Farum.
Ved generalforsamlingen i foreningen Furesø By & Land den 27. marts blev der uddelt to diplomer for god bygningskultur. Det ene gik til Poppel Allé 46 i Hareskovby. Det andet gik ejerne til Hestetangsvej 7 i Farum – Rebecca Langebæk og Adam Cordes.
Borgmester Ole Bondo Christensen uddelte diplomerne med følgende skudsmål:
– Der er i høj grad grund til at påskønne disse to renoveringsprojekter. De minder os alle om, at vi har et fælles ansvar for at passe på vores fælles kulturarv. De præmierede ejendomme fortæller os endvidere, at der kan skabes smukke tidssvarende boliger gennem en nøje planlagt renovering af ældre bevaringsværdige huse, som respekterer deres historiske udtryk, sagde Ole Bondo Christensen.
Furesø By & Land begrundede udvælgelsen af Hestetangsvej 7 på følgende vis:
Huset på Hestetangsvej 7, er et eksempel på hvordan man kan bevare og renovere et eksisterende hus frem for at nedrive og bygge nyt. I de gamle karakteristiske villakvarterer har det en stor betydning for områdets samlede identitet. Vi vil gå så langt at sige at hvis Hestetangsvej 7 var blevet nedrevet, som det var meget tæt på at ske, så havde Hestetangsvej mistet noget af sin historie og Farum havde mistet et tidstypisk bungalow-hus på en af Farums ældste villaveje. Det skete heldigvis ikke. Huset som havde haft samme ejer siden 1970, trængte til en gennemgribende renovering, det have stået til salg i flere år og blev i 2024 solgt til Rebecca Langebæk og Adam Cordes som med den rette pietetsfølelse overfor huset kunne se dets kvaliteter, den bynære beliggenhed, miljøet, den tilgroede grund med gamle træer og husets velbevarede originale detaljer.
Huset blev oprindeligt opført i 1937 som et tidstypisk bungalow-hus på 80m² i gedigne materialer med fuld kælder, bygget i mursten og pudset, på en 1360m² stor grund som er udskilt fra Lindegården, hvis stuehus er bevaret og direkte nabo. I 1998 blev huset tilført en udbygning til havesiden på 65m². Tilbygningen, som er tegnet af arkitekt Jørgen Hartmann-Petersen, er udført i træ og meget flot tilpasset hovedhusets stil og proportioner.
På Hestetangsvej blev i samme periode opført flere bungalow-huse, som stadig eksisterer, men som over årene har undergået en stilmæssig forandring. Derfor er det meget prisværdigt at renoveringen af Hestetangsvej 7 er udført med stor omhu, så huset fremstår mere stilrent og autentisk. Den omfattende renovering omfatter en total facaderenovering hvor murværk er repareret og energirenoveret, vinduerne stod ikke til at redde, så der er fremstillet energivinduer efter mål som er tilpasset hvert enkelt vindueshul og malet som de oprindelige vinduer, sålbænke er udført i skifer og de fremmedartede brunmalede skodder er fjernet. En nedlagt, blændet terrassedør er blevet genskabt og en ny kælderdør er fremstillet præcis som den originale dør.
Indendørs har huset undergået en stor forandring, vægge er flyttet og planløsningen er ændret og tilpasset familiens behov for større og lysere rum og ikke mindst en ny og funktionel køkkenindretning. Alt dette samtidig med at mange fine detaljer er bevaret såsom samtlige døre, dørkarme, stuklofter, plankegulvene mm.
Hestetangsvej 7 fremstår efter sin renovering som et prisværdigt eksempel på hvordan det kan lykkes at renovere et gammelt hus så det forbliver et værdifuldt element i et lokalmiljø og samtidig er indrettet efter en børnefamilies behov for moderne bekvemmeligheder og en energivenlig økonomi.
“Hist hvor vejen slår en bugt”
Hestetangsvej 7 gør ikke et stort nummer ud af sig selv, huset ligger hvor det altid har ligget, bag en gammel tyk tjørnehæk, helt diskret som altid, intet synes forandret når man passerer forbi. Heldigvis for det.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder