FCN bortviste politiker på fejlagtigt grundlag

Egil Hulgaard blev bortvist fra dette sted, da han delte valgmateriale ud op til kampen mellem FC Nordsjælland og FC Midtjylland. FC Nordsjælland beklager episoden. Privatfoto.

Byrådsmedlem Egil Hulgaard førte valgkamp på kommunal jord, men blev bortvist af FC Nordsjællands vagtkorps. FC Nordsjællands pressechef beklager episoden.
Furesøs politikere har tradition for at uddele valgmateriale fra en kommunal grund ved Right to Dream Park, når der er er valgkamp.
Det konservative byrådsmedlem Egil Hulgaard er også kandidat til Europa-Parlamentet og stod på det sædvanlige sted og delte valgmateriale ud i timerne inden FC Nordsjællands afgørende hjemmekamp imod FC Midtjylland.
Men så dukkede en vagt fra FC Nordsjælland op og bad ham mindeligt om at forlade stedet. Egil Hulgaard protesterede, men kunne ikke se anden løsning end at følge vagtens anvisninger.
Efterfølgende gik han i dialog med FC Nordsjælland om forløbet. FC Nordsjælland gav udtryk for, at han burde have søgt om tilladelse til at føre valgkamp ved en fodboldkamp.
Egil har fået det undersøgt hos Furesø Kommunes forvaltning.
Direktør for By & Kultur, Claus Torp kommer med en klar melding.
– Nu har alle relevante afdelinger set på det og nej, du burde ikke være blevet bortvist. FCN bestemmer kun inden for hegnet, og du burde ikke have søgt om tilladelse nogen steder, skriver Claus Torp i et svar til Egil Hulgaard.
Den enkelte episode er ikke det store problem i sig selv, men i det store hele er det et problem for demokratiet.
– FCN forstyrrede en valghandling. Vi politikere har meget få perioder, hvor det er muligt at komme i dialog med vælgerne. Det er en vigtig begivenhed for demokratiet. Derfor er det meget uheldigt, at FCN begår en fejl som denne, lyder det fra Egil Hulgaard.
Alt om Furesø har rettet henvendelse til FC Nordsjællands pressechef, Mette Andersen for at få en reaktion på den fejlagtige bortvisning. I et kortfattet svar lyder det:
– Det beklager vi.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest