Fernisering på – TØJ – et livslangt forhold

Lisbeth Nielsen Lyrstrands udstilling TØJ - et livslangt forhold, kommer til Farum Kulturhus. Pressefoto.

Farum Kulturhus har fernisering på Lisbeth Nielsens udstilling: TØJ – et livslangt forhold, lørdag den 15. juni klokken 12.15
Lisbeth Nielsen Lyrstrand er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi. Hun har solgt til og modtaget legat fra Statens Kunstfond. I efteråret 2022 kastede hun sig over emnet Tøj, da hun opholdt sig på Statens Værksteder for Kunst.
Det har ført til udstillingen Tøj – et livslangt forhold. Det er en kunstnerisk undersøgelse og udstilling.
– I en æra, hvor tøj overproduceres og mængder bliver destrueret, har jeg retter fokus mod beklædning som basal nødvendighed, fortæller Lisbeth Nielsen Lyrstrand.
Udstillingen udforsker emnet gennem abstrakte snitmønstre og undersøger beklædning mellem det flade og rumlige, gennem dens skabelsesproces og udtryk.
Tøj er nært knyttet til hjemmet, hvor det opbevares på bøjler, i skuffer og skabe. Tøj er en praktisk foranstaltning, der varmer og beskytter kroppen. Vi omklæder og påklæder og tjekker i spejlet. Måske findes den indre balance først, når vi har fået tøjet på om morgenen. Tøjet er nærmest en del af kroppen, med indersiden vendt mod den følsomme hud. Nogle gange vender vi vrangen ud, og til sidst er kun tøjet tilbage, den dag vi forlader livet.
Målet er, gennem materialerne, at sætte fokus på samspillet mellem klæde og krop, erfaret fra en feministisk, hjemlig kontekst.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *