Flygel indviet efter årelang kamp

Tenoren Mathias Hedegaard og pianisten Tove Lønskov fik æren af at indvie Galaksens nye flygel.

Der var en særlig stemning i Galaksens koncertsal, da Furesø Musikforening onsdag aften havde koncert med tenoren Mathias Hedegaard & pianisten Tove Lønskov. Der blev især lyttet godt efter flygelets toner.
For det var første gang, at Galaksens nye flygel var i aktion. Det har været en lang rejse.
– Det var sådan en god aften. Det klæder Galaksens smukke koncertsal med et smukt flygel. Pianisten var også glad for det nye flygel, siger Kirsten Høybye, formand for Furesø Musikforening.
En god tilbagemelding fra en pianist er ikke hverdag for Furesø Musikforening. Faktisk har man flere gange stået med røde ører over Galaksens skramlede flygel, som nødtørftigt er blevet repareret med gaffatape.
– Vi har endda oplevet en rasende pianist efter en koncert, fortæller Kirsten Høybye.
Furesø Musikforening har korrespondance om det gamle flygels elendigheder helt tilbage fra 2007. For ti år siden gik jagten for alvor ind på et nyt flygel, men den slags er dyrt.
Der blev søgt et stort antal fonde, men kun Nordeafonden svarede positivt tilbage med støtte på 20.000 kroner. Galaksen havde en smule mere held og fik støtte på 50.000 kroner fra Drost-fonden. En kampagne med at sælge tangenter til virksomheder, fungerede heller ikke.
– Vi satsede på et flygel til 800.000 kroner. Det opgav vi. Så forsøgte vi at reparere på det gamle flygel endnu engang. Det holdt heller ikke, fortæller Kirsten Høybye.
Det var Furesø Musikskoles leder Jes Gram, som skar igennem og fandt løsningen. Klaverbutikken Juhl-Sørensen havde et lettere brugt Kawaii-flygel til salg for 500.000 kroner. Det blev presset ned på 300.000 kroner. Furesø Kommune betalte de manglende 230.000 kroner.
– Vi kommer til at passe godt på det nye flygel. Det bliver kørt ned i kælderen mellem hver koncert. Der bliver passet ordentligt på det, lyder det fra Kirsten Høybye.
Man kan opleve det nye flygel i brug den 5. maj, når Furesø Musikforening får besøg af Mazel Klezmerband.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest