FOSS Science Park – Politikere vil diskutere med borgerne

Foss Science Park tænkes placeres nord for Slangerupvej. Skitse: Foss.

FOSS præsenterede i onsdags et stort projekt på Trevangsmarken i Farum. Nu tager politikerne fat på dialogen med borgerne.
Det kom sådan lidt ud af det blå. FOSS præsenterede en stor plan for Trevangsmarken i Farum. Hvad der startede med et projekt i størrelsesordenen 5.000 m2. er vokset til 34.000 m2, og en regulær Science Park.
Det hele udspringer af to ting. Ibsen Photonics (ejes af Foss red.) har brug for plads til en udvidelse og kan ikke finde den i Farum Erhvervspark på den anden side af Slangerupvej. Og så vil en ny lokalplan for Ny Vestergårdsvej i Værløse inddrage erhvervsområde til boliger. Derfor er der et ønske om et tilsvarende område til erhverv et andet sted i Furesø, og det eneste mulige sted er Trevangsmarken i Farum, da det er udlagt som perspektivområde og kan ændre status fra land til byzone.
Formanden for Plan & Byudviklingsudvalget Bettina Ugelvig (A) skal lige synke nyheden.
– Jeg har ikke haft mulighed for at dykke ned i materialet fra Foss, så det vil jeg gøre i løbet af weekenden. Vigtigt er det, at det nu kommer ud og bliver taget ind både af byrådet men også af de øvrige interessenter, særligt naboerne. Dem kommer vi til at mødes med snarligt. Vigtige samtaler, der skal tages, siger Bettina Ugelvig.
Udvalgets næstformand Egil Hulgaard (C) ser nogle muligheder.
– Vi ønsker fra Konservativ side at være med til at skabe grundlaget for fremtidens virksomhedsområde i Furesø med fokus på højteknologiske arbejdspladser i grønne og inspirerende omgivelser. Derfor ser vi frem til at diskutere planerne med borgerne og resten af byrådet, lyder det fra Egil Hulgaard.

Projektet for FOSS Science Park
34.000 m² til kontor, forskning, udvikling, renrum og produktion
Projektet forventes udført i fire enkeltstående bygningskomplekser, forbundet af en delvist nedgravet etage, som samler og indeholder alle fællesfunktioner for FOSS Science Park. Det er et projekt med fokus på biodiversitet, hvor målet er at øge biodiversiteten sammenlignet med områdets nuværende tilstand. Bygningerne vil have lette facader i sten eller tegl, og det samlede projekt bliver et certificeret bæredygtigt byggeri (DGNB og WELL), bygget af sunde materialer og med et minimalt CO2-aftryk.
Investoren bag projektet er den familieejede danske innovationskoncern FOSS, og det ambitiøse og bæredygtige projekt tegnes af Henning Larsen Architects. Den lokale Farum-vækstvirksomhed, Ibsen Photonics, ønsker at samle alle virksomhedens aktiviteter i den nye FOSS Science Park og forventes umiddelbart at blive efterfulgt af to-tre andre virksomheder inden for optik og nanoteknologi.
Projektet skal nu gennem myndighedsbehandling, før planerne endeligt kan realiseres.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *