Fruegårds ejer, Lasse Hilliger har sendt to klager over Furesø Kommune til Planklagenævnet, og vil stille økonomisk krav til Furesø Kommune, hvis de to længer falder sammen.
Af Mikkel Kjølby
– Jeg har på intet tidspunkt gjort noget ulovligt. For så var jeg blevet politianmeldt af Furesø Kommune. Det er ren chikane!
Sådan lyder det fra Lasse Hilliger, ejer af Fruegård på Laanshøj.
Den gamle gård har været centrum for en strid om bevaringsværdighed, standsningspåbud og en masse anden paragrafrytteri.
Sagen startede i foråret 2023, da den daværende ejer ønskede at udskifte stråtaget med et moderne tag. Det fik kommunen til at nedlægge et paragraf 14-forbud og varslede dermed en temalokalplan.
I april 2024 meddelte kommunen den nye ejer, at paragraf 14-forbuddet fulgte den tidligere ejer, men at kommunen ville nedlægge et nyt paragraf 14-forbud, men de næste 14 dage var der intet, som kunne forhindre, at den nye ejer Lasse Hilliger, foretog ændringer. Han udnyttede tidsrummet til at fjerne taget. Herefter meddelte kommunen, at der ikke var grundlag for Save-registrering af taget.
Så brød helvede løs. Furesø Kommune ændring mening, og gjorde til grund, at paragraf 14-forbudet følger ejendommen og ikke den enkelte ejer.
Der blev givet et standsningspåbud, og siden et genetableringspåbud med en række punkter, som skulle genskabes.
I mellemtiden har Furesø Kommune brugt 20 måneder på den temalokalplan, som var hele grundlaget for paragrafrytteriet, og den er ikke lige ved at blive vedtaget endnu.
– Ifølge min rådgiver er 20 måneder alt for lang tid. En lokalplan skal kunne gennemføres på 12 måneder. Det har jeg påklaget til Planklagenævnet samt klaget over indholdet i temalokalplanen, som efter min mening er det rene og skære diktatur, fordi den ikke giver nogen retningslinjer, lyder det fra Lasse Hilliger.
Den anden klage til Planklagenævnet går på genetableringspåbuddet, som påbyder Lasse Hilliger at genskabe to låger samt en bue og en væg, som er faldet sammen.
Lasse Hilliger er også blevet instrueret i at dække ejendommen til, men har ikke gjort dette, da han ikke mener, at det giver nogen mening.
– Det er fysisk umuligt at afdække hele ejendommen, fordi det hele er ved at falde fra hinanden, siger Lasse Hilliger.
Men det siger sig selv, at ejendommen tager skade af efterårsvejret og snart kommer frosten.
– Hvis de to længer falder sammen, fordi Furesø Kommune fastholder deres standsningspåbud, så vil jeg stille et erstatningskrav overfor Furesø Kommune, fortæller Lasse Hilliger.
Furesø Kommune har fået mulighed for at gennemlæse artikel og komme med kommentarer, men er ikke vendt tilbage.
1 kommentar til “Fruegårds ejer klager til Planklagenævnet”
Debat: Er misundelse en bremseklods for udviklingen i Furesø Kommune?
I Furesø Kommune møder vi gang på gang modstand, når ejere af gårde og større ejendomme ønsker at modernisere deres bygninger eller tilpasse dem til tidens behov. For mange ser det ud til, at årsagen til denne modvilje ikke kun er bygningsmæssige eller miljømæssige hensyn, men måske også en grundlæggende holdning hos kommunens politiske ledelse.
Flere borgere har udtrykt frustration over, at kommunens beslutninger synes præget af en dybereliggende modvilje mod dem, der skiller sig ud ved at være særligt ressourcestærke eller succesfulde. Det kan opleves, som om visse beslutningstagere i kommunen lader sig styre af en misundelse eller modvilje mod dem, der har opnået mere – hvad enten det gælder økonomisk velstand eller faglig dygtighed.
Hvis denne holdning får lov til at dominere, risikerer vi at skabe en kommune, hvor initiativ og vækst bremses, og hvor dem, der ønsker at bidrage med udvikling og forbedringer, fravælger vores område. Skal vi ikke hellere fokusere på at samarbejde og støtte op om dem, der vil investere i vores fælles fremtid?
Det er tid til at stille spørgsmål til, hvilke værdier der præger den politiske ledelse i Furesø Kommune, og om vi kan gøre mere for at fremme udvikling frem for at lade personlige holdninger stå i vejen.
Der er lukket for kommentarer.