Furesø Ungepanel sætter skub i drømmene

Simon Meincke (tv), Esther Toldam og Simon Wesselhoff opfordrer andre til at blive en del af Furesø Ungepanel. Foto: Furesø Kommune.

Simon Rohrmann Wesselhoff, Esther Ljørring Toldam og Simon Dahl Meincke er alle en del af Furesø Ungepanel, og de er alle enige om, at Furesø Ungepanel er et springbræt til at forfølge sine drømme.
– Furesø Ungepanel er et helt unikt fællesskab, hvor man har mulighed for at kaste sig ud i alverdens projekter og afprøve nye idéer. Her har man virkelig indflydelse, og alt er muligt, siger Esther.
Simon Meincke har været med siden panelets begyndelse og har dermed været med til at forme fællesskabet og dets formål. 
– Det hele gik rimeligt hurtigt. Vi mødtes med kommunen lige før sommerferien i 2018, og i efteråret 2018 havde vi stiftet Furesø Ungepanel. Der var højt til loftet, og vi fik selv lov til at bestemme alt fra markedsføring til rekrutteringsevents. For mig var det enormt attraktivt, at vi havde så stor en grad af selvbestemmelse.
Furesø Kommune var en af de første til at præsentere et ungepanel, som i modsætning til de traditionelle ungeråd ikke består af en bestyrelse.
– Ungepanelet er mere uforpligtende. Vi mødes en gang om måneden og er kun med i de politiske beslutningsprocesser og projekter, der er relevante for os i panelet, forklarer Simon Wesselhoff. og fortsætter, 
– Jeg blev en del af panelet i 2019, lige inden corona, og da vi alle var isolerede fra skole, venner og fritidsaktiviteter, arrangerede jeg sammen med resten af panelet en række digitale cafeaftener. Det var virkelig fedt, at der skete noget på den tid, og det har været en inspirationskilde til mit nuværende arbejde.
Simon Wesselhoff går til dagligt i 3. g på Kruses Gymnasium i Farum og har i år startet sin egen medievirksomhed, hvor han blandt andet tager professionelle billeder for private, virksomheder m.m. ”Det hele startede med, at jeg tog kameraet i ungekulturhuset i brug, da jeg ville tage bedre billeder til vores events. I dag driver jeg min egen virksomhed, hvor jeg kan bruge al den erfaring, som jeg har med fra mit frivillige arbejde.”

Esther startede i panelet i 2021 og blev hurtigt en del af fællesskabet. ”Det betød rigtig meget for mig at møde andre engagerede unge med skabertrang. For mig har det været en stor oplevelse at være medarrangør af RÅ Festival med mange hundrede gæster og samtidig være projektansvarlig for Fremtidens Superhelte, hvor vi kæmper for digital trivsel. I Furesø Ungepanel er jeg blevet meget mere bevidst om mine kompetencer og hvad jeg vil. Jeg brænder for at gøre en forskel og arbejde med mennesker.”

Esther underviser Fremtidens superhelte
Esther er i dag i gang med sit første sabbatår, og udover hendes frivillige arbejde i Furesø Ungepanel har hun fået en projektstilling i Furesø Kommune og er bogopsætter på biblioteket.
– De jobs havde jeg formentlig aldrig fået, hvis jeg ikke var en del af Furesø Ungepanel, hvor jeg har lært meget om det arbejde, der følger med, når man arbejder med kultur i en kommune.
Simon Meincke påpeger også, at Furesø Ungepanel har sat skub i hans fremtidsdrømme.
– I forbindelse med mit frivillige arbejde her var jeg med til at planlægge Furesøs første klimafolkemøde. Det medvirkede senere til en ansættelse i kommunens klimaafdeling, hvor jeg blev projektansvarlig for at skabe et nyt klimaungeråd.
I dag arbejder Simon Meincke i Concito, hvor han blandt andet er med til at fremme etableringen af klimaungeråd i hele landet.
– Dette var formentlig aldrig sket uden min tid i Furesø Ungepanel, og jeg vil derfor anbefale alle andre unge at blive en del af et samfundsengagerende fællesskab.
Selvom Simon Meincke, Esther og Simon Wesselhoff alle er forskellige og har forskellige drømme om fremtiden, fremhæver de alle Furesø Ungepanel som et springbræt af betydning. Simon Meincke har været meget involveret i politiske beslutninger og projekter, mens Esther og Simon Wesselhoff i højere grad har været involveret i kulturprojekter med de forskellige kulturinstitutioner. Her har Esther i høj grad arbejdet som projektleder, mens Simon Wesselhoff har arbejdet med fundraising, eventafvikling og formidling.
– Denne diversitet i hele panelet bidrager til både personlig udvikling såvel som mere succesfulde projekter. Vi har lært utroligt meget af hinanden, og fællesskabet har bidraget til, at vi tror meget mere på egne evner og tør drømme endnu større drømme, slutter Esther.
Hvis du vil være en del af Furesø Ungepanel, kan du kontakte kommunens ungekulturkoordinator, Anne-Mette Munch Olsen: ammo@furesoe.dk, eller skrive direkte til panelet på Instagram: @furesoeungepanel.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “Furesø Ungepanel sætter skub i drømmene”

Der er lukket for kommentarer.