Furesøbads badebroer er søsat

Inspektør Michael Bay Olsen løfter badebroerne i vandet med liften. Sten Hjort tager imod ude i vandet og sætter brofagene sammen med møtrikker og bolte.

Det sikreste tegn på sommerens komme er, når Furesøbad sætter badebroerne i søen.
Fredag morgen var tiden endelig kommet til at sætte Furesøbads badebroer i vandet. Det er usædvanligt sent, men det er med god grund.
– De sidste 14 dage har der været vind fra øst til sydøst. Det giver bølger ved stranden, og så kan vi arbejde med badebroerne, siger Michael Bay Olsen, inspektør ved Furesøbad i 30 år.
Hans første år som inspektør blev badebroerne slæbt i vandet, men det gav for mange skader på badebroerne. I stedet fandt han på at løfte dem i vandet, hvor de samles med bolte og møtrikker.
Det tager fire mand en arbejdsdag at samle sættet af 35 badebroer til de to velkendte badebassiner. Det yderste bassin er 25 gange 50 meter.
– De yderste badebroer sættes fast med metalstænger.
– De er fem meter lange og skal to meter ned i søbunden. De inderste pæle skal en meter ned i søbunden. Det klarer vi med trykluft og et pælebor, forklarer Michael Bay Olsen.
Furesøbads altmuligmand Sten Hjorth har været med til opgaven de sidste 25 år. Han kender rutinen ud og ind.
– De unge mennesker holder fest ved badebroerne, når de ligger på stranden. Vi finder altid en masse glasskår. Vi gennemgår alle brofagene for glasskår og gennemroder strandsandet. Sådan et glasskår vil sende et barn på skadestuen, hvis de træder på det, fortæller Sten Hjorth.
De første sommerdage har allerede trukket mange mennesker til sandstranden, men den officielle sæson starter først den 1. juni.
– Når badebroerne er i vandet, begynder institutionerne at komme. De bruger det lille bassin til de små børn, siger Michael Bay Olsen.
Der er livredder på vagt ved Furesøbad fra den 1. juni til den 31. august i dagtimerne.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest