Forvaltningen foretog en fejlvurdering, da man vurderede, at § 14 forbud fulgte ejeren og ikke ejendommen. Det førte til nedrivningen af stråtaget på Fruegård. Nu stiller Furesø By og Land et par gode spørgsmål til forvaltningen.
Det er en tilståelsessag. Furesø Kommunes forvaltning foretog en forkert vurdering, da man vurderede, at et § 14 forbud fulgte ejeren og ikke ejendommen.
Forvaltningen skriver selv i en meddelelse til Udvalget for Plan og Byudvikling.
– Det er Plan- og Landdistriktsstyrelsens opfattelse, at planlovens § 14 skal fortolkes således, at bestemmelsen giver hjemmel til, at kommunen kan nedlægge forbud mod, at der retligt eller faktisk etableres forhold på en ejendom, som kan hindres ved en lokalplan – altså at der med forbuddet skabes en retsvirkning for en ejendom, der også vil være gældende for senere erhververe.
Den forkerte vurdering gav den nye ejer af Fruegård mulighed for at nedrive stråtaget og begynde nedrivning af hovedhuset. Først efter Plan- og Landdistriktsstyrelsens skrivelse udstedet forvaltningen et såkaldt standsningsforbud.
Nu reagerer foreningen Furesø By & Land med skarp kritik af Furesøs forvaltning. Foreningen stiller to skarpe spørgsmål.
– Hvilke overvejelser har kommunen i øvrigt gjort sig for at sikre det bevaringsværdige gårdanlæg for eftertiden?
– Hvorfor er ejeren ikke blevet pålagt at beskytte bygningerne, som i snart 4 måneder har stået uden tag (strå) og uden afdækning?
Poul Lüneborg kalder det en hån.
– Vandaliseringen af den bevaringsværdige Fruegård er en hån mod de mange ejere af bevaringsværdige ejendomme i Furesø Kommune som gør sig store anstrengelser for at passe på de ejendomme, der er beliggende i såvel byområder som i landområder. I Furesø By og Land spørger vi os selv, hvordan skal Furesø Kommune på nogen retfærdig vis kunne kræve overholdelse af bevarende lokalplaner i fremtiden, når dette pågår? Kommunens administration og prioritering af tilsynspligten efter Planlovens § 51 giver os i bestyrelsen anledning til stor bekymring, skriver formand Poul Lüneborg til Claus Torp, direktør for By og Kultur i Furesø Kommune.
Furesø By og Land revser forvaltningen i Fruegård-sagen
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest
1 kommentar til “Furesø By og Land revser forvaltningen i Fruegård-sagen”
Siden dette billede blev taget er det sket flere ting:
– al stråtaget er fjernet
– de gamle træer er alle væk
– etage adskillelsen og alle indre vægge er væk i alle tre længer
– alle vindueshuller er forstørret
Hvad er der efterhånden tilbage at bevare?
Det er vel det ejeren spiller på. At få byggetilladelse til en gennemgribende modernisering, for alt det bevaringsværdige er alligevel væk.
Frækhed belønnes…
Der er lukket for kommentarer.