International badmintonturnering i Farum Arena

Farum Arena danner rammen om State Denmark Challenger Power by RSL.

For første gang i mange år er der international badminton i Farum Arena. Værløse Badminton står som arrangør af STATE Denmark Challenge.
Peter Brixtofte skabte Farum Arena til at huse internationale sportsstævner. I flere år blev Denmark Open i badminton spillet i Farum.
Nu hiver Værløse Badminton atter udenlandske spillere til Farum Arena med STATE Denmark Challenge. Det er en turnering på den europæiske tour med 8000 kroner til vinderne af singlerækkerne.
– Turneringen er fuldstændig udsolgt med masser af gode navne fra både den asiatiske sub-elite og den europæiske top – heriblandt vores egne EM-medaljetagere og flere af de øvrige ligaspillere, lyder det fra Anders Nielsen, formand for Værløse Badminton.
De bedste danske spillere er ikke med i STATE Denmark Challenge. Turneringen rangerer for lavt i det internationale system til at tiltrække topspillerne, men giver rigtig god mening for vækstlaget i dansk badminton. 
Topseedet i herresingle er Magnus Johannesen – nummer 34 på verdensranglisten. I damesingle er Værløses Julie Dawall Jakobsen seedet 1. Efter bronzemedaljen ved EM er hun nummer 44 på BWFs verdensrangliste.
Turneringens højest rangerede deltagere er EM-sølvvinderne Andreas Søndergaard og Jesper Toft, som er nummer 32 på ranglisten.
Værløse Badminton har desuden det andenseedede par i damedouble Amalie Cecilie Kudsk og Signe Schultz Terp-Nielsen samt det fjerdeseedede par Julie Finne-Ipsen og Mai Surrow med i damedouble.
Robert Nebel, Ditlev Jæger Holm og David Brandt forsøger at spille sig ind i turneringen via kvalifikationen.
Turneringen skydes i gang onsdag med kvalifikationen. Torsdag byder på første og anden runde. Fredag er der kvart- og semifinaler, mens finalerne spilles lørdag.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest