Skrædderen er hul. Der kan være en hel børnehave inde i træet.

I juledagene samles familierne og finder traveskoene frem.
Alt om Furesø bringer fem forslag til destinationer for juleturen.
Skrædderen/Modertræet
Det majestætiske træ i Jonstrup Vang kaldes for Hareskovens Konge. Det menes at være 500 år gammelt og så er det hult. Der kan være en hel børnehave inde i træet.
I 2023 blev træet landskendt, da det var med i TV2s julekalender Valdes Jul. Her blev det kaldt Modertræet.
Det medførte en sand pilgrimsfærd af gæster. Området omkring Skrædderen blev en sand mudderpæl. I år har der også været mange gæster, men ikke helt så ekstremt som i 2023.
Når man er ved Skrædderen, kan man lige så godt tage turen rundt til de andre markante træer Djævlen, som efterhånden er faldet helt sammen, og Grenaderen, som knejser stolt på den anden side af Skovlystvej.

Farumgård/Farum Landsby
Den gamle landsby er smukt placeret mellem herregården Farumgård og Farum Kirke.
Det er idyl på højt plan. Turen igennem Farumgårds parkanlæg foregår på en sti, som nu er hegnet ind. Den nuværende gård er fra 1705, men gården kan spores helt tilbage til 1300-tallet.
Farum Landsby starter lige udenfor porten til Farumgård. Her er der stråtækte huse, en gammel rytterskole, en gammel smedje og inde i midten finder man Forten. Her blev kreaturerne samlet om natten. Det er et smukt sted.
Farum Kirke er fra ca. 1130 og rammes ind af en velholdt kirkegård. Her kan man fx forsøge at finde familien Svanenskjolds gravsted. Gå efter svanerne.

Hanna Halerød
Lige på den anden side af kommunegrænsen i Ravnsholt Skov står en af Thomas Dambos flotte trolde. Den har navnet Hanna Halerød og står på Mørkebakke.
Ungerne vil elske et møde med Hanna Halerød. Det er en meget charmerende figur, som har en utrolig lang hale der slynger sig rundt mellem træerne.
Det var lokale borgere i Allerød, som tog initiativ til Hanna Halerød. Trolden blev indviet i oktober 2022.

Store Maglemose i Ganløse Ore
En travetur i Ganløse Ore byder på smuk natur og kulturhistorie.
Ganløse Ore (udmark) blev brugt til overdrev til dyrene for Ganløses landmænd helt frem til slutningen af 1700-tallet. Herefter blev det tyskeren von Langens opgave, at tilplante en del af området med skov, hvor han som noget nyt plantede ahorn i de danske skove. Da Danmark tabte krigen i 1864 – og dermed Slesvig-Holsten – føltes et ekstra behov for at udnytte al jord, og derfor blev der plantet granskov i moserne.
Granskoven blev fældet i 2017, grøfterne sløjfet og vandstanden er steget igen, så Store Maglemose er genopstået.
Turen rundt om mosen byder også på et møde med Flyvestation Værløses gamle ammunitionsdepoter. De fungerer i dag som depoter for private og for Nationalmuseet.

Flyvestation Værløse
Hvis det blæser, så skal man ikke tage børnene med ud på landingsbanen, men i roligt vejr er der mulighed for at fantastisk rundtur.
Man kan kigge på de gamle F16-shelters opført af NATO i 1970´erne. Landbingsbanen fra starten af 1950´erne. Og alle de gamle hangarer, som var rammen om Sjællandske største arbejdsplads igennem årtier.
Kig forbi Slottet i Laanshøj. Foran den gamle administrationsbygning, hvor man finder et mindesmærke for løjtnanterne Godtfredsen og Brodersen, som blev skudt ned af tyskerne den 9. april 1940.
Nede ved Søndersø finder man tyskernes gamle forsvarsværker med underjordiske løbegange, og så kroen, hvor tyskerne festede under besættelsen.

Maglemosen er dyster og bjergtagende smuk på denne årstid.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder