Lokalt plejehjem får penge til at forebygge omsorgstræthed

Ryetbo Plejehjem har søgt om og fået midler til at forebygge omsorgstræthed.

Demensrejseholdet skal forbi Ryetbo Plejehjem for at forebygge misforståelser pm plejeniveauet til borgere ramt af demens.
Af Mikkel Kjølby
Omsorgstræthed!
Begrebet bruges til at forklare forskellen på, hvad politikere og pårørende forventer af plejeniveauet i forhold til borgere med demens, og så virkelighedens verden, hvor de ansatte i ældreplejen kun har to arme og to ben.
I den forbindelse har SVM-regeringen sat 30 mio. kr. af til forløb, som skal forebygge omsorgstræthed. Ryetbo Plejehjem i Værløse er et af 20 plejehjem, som er udvalgt til projektet.
– Vi har selv søgt pengene og glæder os til forløbet, siger forstander Lise Bligaard og fortsætter:
-Forløbet skal forebygge forråelse, som opstår i diskrepansen mellem politikernes opfattelse af plejen og det, som medarbejderne i virkeligheden kan overkomme, forklarer Lise Bligaard.
Det nye forløb skal klæde kommunernes medarbejdere og ledere i ældreplejen på til at forebygge omsorgstræthed og forråelse. Forløbene skal styrke medarbejdere og lederes kompetencer til at arbejde med trivsel i et såkaldt dobbeltperspektiv, hvor omdrejningspunktet både er borgernes og medarbejdernes trivsel og tryghed.
– Vi har en vigtig forpligtigelse til at tage os af vores mest udsatte ældre. Det gælder ikke mindst borgere ramt af en demenssygdom. Jeg er derfor meget glad for den store interesse, der har været fra kommunernes side for at tage del i et læringsforløb, siger ældreminister Mette Kierkgaard i en pressemeddelelse.
– Det er vigtigt, at medarbejdere og ledere i ældreplejen har de rette kompetencer. Hverken medarbejdere eller de ældre er tjent med en arbejdskultur, hvor omsorgstræthed har udviklet sig til at være den nye normal, lyder det videre fra ældreministeren.
Forløbene afvikles over 2. halvår 2025 og 1. halvår 2026.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder