Fremtidsværkstedet og Broen er gået sammen om et projekt, hvor Nina Sværke Hansen bruger teknologi til at fange skoletrætte børns opmærksomhed.
Af Mikkel Kjølby
Overalt i Furesøs skolevæsen bliver der knoklet for at finde nye veje til at skabe en mere interessant skolegang og imødekommen den støt stigende gruppe af skoletrætte børn.
Fremtidsværkstedet og Broen er gået sammen om et nyt projekt, hvor Nina Sværke Hansen giver skoletrætte unge et indblik i teknologiens muligheder.
Nina Sværke Hansen har en universitetsgrad i fransk og datalogi. Hun havde et normalt arbejdsliv, indtil hun fandt ud af, at nu ville hun lave noget, der er sjovt. Hun fandt stor glæde i rollen som frivillig i Coding Pirates Allerød og ville bruge de evner.
– Nina var i praktik hos Fremtidsværkstedet. Jeg fandt ud af, at hun kan skabe ting med teknologi og er god med mindre grupper af børn. Vi bor lige ved siden af Broen, som giver skoletrætte børn en anderledes skoledag. Det var oplagt, at vi arbejdede sammen. Det gav Nina os en mulighed for, fortæller Tobias Smith, leder af Fremtidsværkstedet.
Nina Sværke Hansen har nu været i gang i to måneder og er ved at finde sin egen vej.
– I starten var det overvældende. Nu har jeg fundet ud af det. Jeg nurser dem ikke så meget længere, men jeg skulle også lige lære, at de ikke kan arbejde så længe, siger Nina Sværke Hansen og fortsætter:
– Det er dejligt at arbejde med de unge mennesker. Jeg er træt, men superglad, når jeg kommer hjem.
En normal dag har Nina et lille hold af elever – enten fra afdelingen for de store elever eller de mindre elever. Gruppen arbejder så med teknologi. Målet et at få lavet et produkt, som de kan tage med hjem.
– Vi har masser af tid og kan i ro og mag lave et produkt, som de unge kan få i hånden. Pludselig bliver det meget håndgribeligt for dem, siger Nina Sverke Hansen, som er bevidst om, hvad teknologien kan gøre.
-Teknologien kan være en krog ind til dem. De er dygtige med teknik, fordi de har deres telefoner. Jeg ser nok flere smil hos dem, end deres normale lærer, lyder det fra Nina.
Fremtidsværkstedet og Broen er naboer på Bybækskolen. Her kan Nina bruge Broens lokaler, men også Fremtidsværkstedets teknologi.
For Tobias Smith handler det om at finde en vej frem.
– Visionen er at bygge bro imellem Fremtidsværkstedet og specialområdet. Målet er at Fremtidsværkstedet bliver et reelt tilbud til børn med skolevægring. Vi kan længe vidst, at vi kunne møde børn, som har interesse for teknologi og inspirere dem. Men det kræver rammer omkring det, forklarer Tobias Smith.