Farum Bytorvs Ønsketræ er blevet mindre, men behovet for julegaver til udsatte børn er i den grad aktuelt.
Af Mikkel Kjølby
Det er en hæderkronet tradition, at Farum Bytorvs kunder opfylder juleønsker fra børn i udsatte familier.
Det er altid foregået ved hjælp af Ønsketræet, men efterhånden er pladsen på Farum Bytorv blevet mere trang, og træets størrelse illustrerer dette. Der plejer at blive opfyldt mellem 300 og 350 julegaveønsker hver jul, men i år er der ikke så meget tryk på.
-Ønsketræet er blevet mindre, men behovet for julegaver er ifølge Red Barnet større end sidste år. Desværre oplever vi, at det går lidt mere trægt med at opfylde ønskerne end de seneste år, fortæller centerchef Kenneth Barenholdt, som blankt erkender, at træets størrelse nok ikke gør det så tydeligt i billedet, som det har været tidligere år.
-Jeg er bange for, at placeringen af Ønsketræet og det nye udseende gør, at det forsvinder lidt. Vi håber virkelig, at kunderne vil gøre en god julegerning og opfylde et af ønskerne på kortene, som hænger på Ønsketræet, siger Kenneth Barenholdt.
Man tager blot et af de hjerteformede kort, køber gaven i en butik, og giver den til personalet. Farum Bytorv samler derefter gaverne på centerkontoret og giver dem videre til den lokale afdeling af Red Barnet
Red Barnet står også bag julegaveønsker, som kommer direkte fra børnene. Med årene har man lært, at ønskerne skal være konkrete. Altså ikke bare tøj for 400 kr., men den og den jakke. Der er så opstået at andet problem. For folk kan godt undre sig over, at de udsatte børn ønsker sig mørketøj.
-Vi har bedt dem være meget konkrete i deres ønsker. Når de ønsker sig mærketøj, så er det et udtryk for, at de andre i skolen har sådan en jakke, og der er ingen chance for, at de får sådan en jakke i deres normale julegaver, forklarer Kenneth Barenholdt.