Plejehjemmet Lillevang har fået en bestyrelse

Inge Storm er den første formand for Plejehjemmet Lillevangs bestyrelse. Privatfoto.

Det kommunale plejehjem Lillevang har fået en bestyrelse. Til stor glæde for formanden for Udvalget for Ældre- og Sundhed, Lars Carstensen (C). Han forventer at den nye bestyrelsen vil spille en aktiv rolle til gavn for beboerne.
– I Furesø Kommune vil vi gerne være pionerer, når det gælder innovation og forbedringer inden for ældreomsorgen. Med stor glæde kan jeg meddele, at Ældre- og Sundhedsudvalget fornyligt har taget et skridt fremad ved at indføre en dedikeret bestyrelse for Lillevang Plejehjem. Denne milepæl, markerer begyndelsen på en ny måde at involvere borgere og pårørende i driften og udviklingen af kommunale plejehjem, siger Lars Carstensen.
Plejehjemmet Lillevangs bestyrelse holdt sit konstituerende møde den 30. januar 2024, på dagen hvor Regeringen lancerede sin store ældreplan i Fredericia. Bestyrelsen består Morten Brynitz og Michael Schmidt, som begge er pårørende til beboere på plejehjemmet, Karen Gram, som er repræsentant for civilsamfundet og formand for Lillevangs venner, Britta Lindeberg, som er udpeget af Byrådet, og Inge Storm, som er udpeget af Seniorrådet. Linda Bredahl og Arne Rask er suppleanter.
Inge Storm er valgt som formand. Morten Brynitz er næstformand. Arne Rask er sekretær. Suppleanter deltager på alle møder.
Dermed er Furesø Kommune et skridt foran i forhold til SVM-regeringens oplæg til ældrereform.
– Interessant nok spejler denne udvikling også regeringens forslag i ældrereformen, som omfatter etableringen af lokalplejehjem styret af egne bestyrelser. Det placerer Furesø Kommune et skridt foran i realiseringen af de visioner, der kommer til at forme fremtidens ældrepleje, forklarer Lars Carstensen og fortsætter:
– For at sikre, at vi går forsigtigt frem, har vi besluttet, at bestyrelsen i første omgang vil fungere i en prøveperiode på to år. Efter denne periode vil en grundig evaluering afdække de værdier og forbedringer, bestyrelsen har bidraget med. Det tidspunkt falder sammen med en mulig implementering af regeringens nye ældrelov, og det giver os en mulighed for at tilpasse vores fremgangsmåde til de nationale rammer.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest