Politiet afviser aktindsigt efter to måneder

Nordsjællands Politi afviser aktindsigt i antal sager på adressen Birkegården 98c.. Det sker to måneder efter begæringen om aktindsigt.

Frisk Pust lukker botilbud i Birkegården. Nordsjælland Politi giver afslag på aktindsigt i antallet af anmeldelser af episoder på stedet.
I forlængelse af historierne om botilbuddet Frisk Pust i Birkegården 98c i Kirke Værløse søgte Alt om Furesø aktindsigt hos Nordsjællands Politi.
Aktindsigtsbegæring blev afsendt den 17. april. Svaret lod vente på sig. Alt om Furesø rykkede for svar den 16. maj. Men fik ikke svar. Alt dette førte til en klage over manglende svar afsendt den 29. maj.
Nordsjællands Politi svarede telefonisk fredag 31.maj, at aktindsigt ikke kunne bevilges, dette skyldes hensynet til beboerne, da man kan samkøre antallet af sager med antallet af beboere på stedet.
En anden journalist havde søgt en lignende aktindsigt og har ligeledes fået afslag, lød det over telefonen. Alt om Furesø bad om et skriftligt afslag. Det er endnu ikke kommet.
I mellemtiden meddelte ledelsen for Frisk Pust, at man lukker botilbuddet i Kirke Værløse og flytter beboerne til botilbud i andre kommuner. Det skete i en mail til Furesø Kommune.
Alt om Furesø har vi e-mail forsøgt at spørge Frisk Pust, hvorfor botilbuddet lukker, men har ikke fået svar.

Liste over episoder
Grundejerforeningen Birkegården har tidligere indsamlet en liste over episoder med beboerne i Botilbuddet Frisk Pust. Det skete i en begrænset periode for at dokumentere forholdene overfor Furesø Kommunes forvaltning.
Her er listen:

11.2: Politi kontakter grundejer, ”De siger, at nogen har ringet, fordi der er blevet hørt meget højt råberi i vores del af Birkegården”
12.2: Grundejer oplever meget mistænkeligt opførelse fra mand med bil (i enden ved nr. 98C og 98D), manden skynder sig væk
2.3: Grundejer oplever høje råb fra huset
4.3: Grundejer oplever høje råb fra huset
4.3: Anden grundejer beskriver: ” hører pludselig en mand råbe desperat noget i retning af “jeg vil bare, jeg vil bare, jeg vil bare høre musik!” Jeg løber op på vejen og ser to mænd ved dobbelthuset på vej ned til en bil i indkørslen – den ene råber og den anden fører ham med fast hånd hen til bilen. Jeg råber om alt er ok og den ene mand råber til mig, at “det bare er en beboer fra botilbuddet, som ikke har det så godt”. Personligt har jeg en bekymring for, hvordan beboerne bliver behandlet generelt – det var voldsomt at opleve.”
12.3: Grundejer oplever: ” en voldsom støj og høj skrigen med et par ord, der gentages igen og igen. Da jeg nærmer mig huset kan jeg høre en voldsom trampen, tydeligt lyd på trægulv, der fortsætter frem og tilbage i et rum inden i huset. Den enorme støj fortsætter efter jeg passerer huset og stien.”
20.3: Grundejer beskriver: ”Uanmeldt besøg af en adfærdsforstyrret beboer og en kontaktperson”, ”Pigen kunne ikke korrigeres og kastede med flere sten ind på vores vindue, som nu skal skiftes pga. skader. Bag ved ruden stod min hustru med min datter på 7 mdr. på armen, og selvom kontaktpersonen sagde: “Se, du må ikke kaste sten mod damen og hendes datter”, så blev der alligevel kastet sten mod ruden. Jeg er lettet over, at der var glas imellem dem.”
21.3: Grundejer beskriver: ”.. var alene hjemme og sad i mit værelse og skrev på min computer, da jeg pludselig hørte et rimelig højt brag, som om noget stort væltede. Jeg gik derfor gennem huset for at se, hvad der kunne være sket (fandt dog ikke tegn på at der var noget). I den forbindelse passerede jeg vores køkken, hvor jeg gennem en halvlukket persienne i mørket kunne se en høj mand stå i vores forhave med ryggen vendt mod huset. Ved nærmere eftersyn opdagede jeg, at der tillige befandt sig en kvinde, der stod bag ham ud mod vores græsrabat. Ved åbning af vores fordør konstaterede jeg, at manden havde et fast greb om kvinden (som jeg en anden dag har set gående ned ad vejen og efterfølgende blive hentet af to andre kvinder), der stod og forsøgte at vride sig fri med en truende højre arm hævet og hånden knyttet som til et kast. Jeg spurgte derfor, om det var dem, der havde kastet noget mod vores vinduer, men fik i første omgang ikke noget svar. På gentagelse af spørgsmålet vendte manden hovedet og sagde ”det er OK”. Da jeg følte mig utryg ved situationen, lukkede jeg hurtigt døren igen. Kort tid efter lød der igen et lille brag, og jeg åbnede derfor atter døren og bad dem i en skarp tone om at forsvinde. Jeg har efterfølgende fundet en rimelig stor sten samt et stykke af vores dækbark liggende på flisegangen ud for vores køkkenvindue. Det var en meget ubehagelig oplevelse.”
21.3: Anden grundejer beskriver: ” møder jeg på vej hen over vendepladsen to fra botilbuddet – en ung mand og kvinde. Jeg hilser, og kvinden, som må være en af dem de “behandler”, spørger mig aggressivt, hvad jeg glor på! Den unge mand siger vagt “øhh,
Nej, det skal du ikke sige”. Det var meget ubehageligt.”
24.3: Grundejer beskriver: ”2 unge klienter kom gående midt på vejen ud for legeplads, hvilket medførte, at den ene unge kvinde, skreg op “hvad glor du på”!”
24.3: Anden grundejer beskriver: ” 2 unge gående midt på vejen med lang afstand imellem dem, de er iført strømpesokker, selvom det lige har regnet!! De fortsætter videre langs fællesarealet.”
24.3: Tredje grundejer beskriver: ” Børn skal ikke udsættes for truende of usædvanlig adfærd og kan ikke længere gå alene til legepladsen. Opsamler og kaster med sten fundet ved indtrængen i haver.”
26.3: Grundejer beskriver: ”.. sad der en ung pige med stort hår på fællesarealet i for lidt tøj direkte på den våde og kolde jord. Hun græd uafbrudt og var meget ulykkelig. To mænd prøvede på en god måde at få hende op og stå og komme med dem. Det ville pigen ikke, så de bar hende væk.”
27.3: Grundejer beskriver: ” Beboere fra bostedet går gestikulerende og truende midt på vejbanen ned til fællesareal og legeplads, hvor de 2 personer efter indbyrdes kamp ”nedkæmper og indtager de 2 gynger” – for at gynge i ca. 10 minutter under råben og skrigen.”
29.3: Grundejer beskriver: ”grundejer vasker sammen med 2 små børn deres gavlvinduer, da der er blevet kastet æg på vinduerne”.
29.3, eftermiddag: Anden grundejer beskriver: ”pige står med to pædagoger, som forhindrer pigen i at slippe væk (de står i en indkørsel, pigen kaster med sten).”
29.3, eftermiddag: Tredje grundejer oplever: ” pigen blev båret væk fra fællesarealet”
29.3, eftermiddag: Fjerde grundejer oplever: ”Politi kommer til hændelse på fællesareal”
29.3, eftermiddag: Femte grundejer skriver: ”Politiet ankomme til legepladsen, hvor en anden beboer skulle eskorteres tilbage til boligen for enden af vejen.”
29.3, kl. 22: 6. grundejer beskriver: ”.. stod de igen ude foran vores hus og måtte være to kontaktpersoner til at slæbe en beboer ind i en bil.”, ” Jeg er bare nødt til at sige, at det er utrygt for os som børnefamilie, og det er frustrerende som husejer, at der bliver udøvet hærværk.”
29.3. Grundejer beskriver: ”.. uopfordret “råbt an” af en ung pige, der spørger mig, hvad jeg glor på, hvorefter hun siger, at hun vil slå mig ihjel”. ” Endvidere får jeg at vide, at pigen har forsøgt at trænge ind i huset i Birkegården nr. 84, og at pædagogen ikke ved, hvorfor hun ville derind.”
30.3, sidst på eftermiddagen: Grundejer beskriver: ”To mænd og en kvinde på legepladsen, kvinde sidder på jorden med hovedet i hænderne. Det virker skræmmende”.
30.3: Anden grundejer beskriver: ” den unge pige på vej til fællesarealet/legepladsen, i hvad der for mig lignede nattøj, en kold eftermiddag og ledsaget af hvad jeg nu formoder har været personale/pædagoger. En situation som jeg ligeledes fandt besynderlig. De beskrevne hændelser skaber utryghed i kvarteret.”
1.4, eftermiddag: Grundejer oplever ”lyd fra bolig, højlydt og fortvivlet kvindelig stemme”

1.4, aften: Grundejer oplever, at der ”holder min. 2 biler holder på stamvej, 2-3 personer står i 1-2 timer og forsøger at få kvinde med til bosted. Ender med at de ringer efter politiet”
1.4, aften: Anden grundejer beskriver: ”Familie på vej hjem stopper op og spørger om alt er ok. ”.. den unge kvinde råbte ad os “jeg dræber jer”. Situationen var ubehagelig da vi havde vores børn med i bilen”.


Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *