
Jakob Seierø er manden bag en ny forening i Furesø, Nationalt center for digital sundhed. Målet er at oplyse forældre om børnenes teknologiske verden.
Af Mikkel Kjølby
De fleste voksne kigger med lige dele forundring, beundring og bekymring på deres børns teknologiske verden. For mens man selv har travlt med arbejdet, kaster børnene sig ud i Snapchat, Tiktok og samtaler med folk over hele verden via discord.
Det virker underligt, truende og mærkeligt. Men er det egentlig så galt, som visse teknologiske vismænd går rundt og siger igen og igen?
Det har Jakob Seierøs forsøgt at belyse gennem videopodcast om digital sundhed, men nu vil han endnu tættere på.
– Det er ikke kun en fascination men også en handling på noget, hvor folk er magtesløse. Folk brokker sig, men ingen gør noget. Det vil vi gøre, siger Jakob Seierø.
For et års tid siden stiftede han sammen med ligesindede foreningen med det dystre navn: Nationalt center for digital sundhed.
– Pointen med projektet er at starte op i Furesø Kommune. Når vi lykkes i Furesø, vil vi gå videre, men vi vil starte, hvor vores daglige liv finder sted, fortæller Jakob Seierø.
Hans mission er ikke som dommedagsprofeternes. Tværtimod!
– Vi vil trække frygten ud af folk. Det handler om at møde barnet, hvor barnet er og forstå deres verden. Forældrene skal ind på samme platform. De skal ind på snapchat og bruge det. Det vil give forældrene en smag for en ny verden, forklarer Jakob Seierø.
Nationalt center for digital sundhed er i gang med en proces, som skal munde ud i godkendelse som folkeoplysende forening, hvilket vil give adgang til at låne lokaler til fire events.
– I første omgang vil vi holde fire events i Fures Kommunes lokaler, hvor vi inviterer forældrene med. Her vil vi fortælle om rigets tilstand indenfor digital sundhed. Senere er det tanken at holde onlineevents, hvor vi laver fælles aktiviteter, siger Jakob Seierø.
Målet er 100 medlemmer når året er omme. Man kan læse mere om foreningen på:
www.digitalsundhed.org