Den Grønne Omstilling er på vej – også i Furesø Kommune. Der er planer om solcelleanlæg på en række kommunale bygninger
Af Mikkel Kjølby
At sætte solcelleanlæg er ikke så let, som det lyder. Man skal navigere igennem en perlerække af regelsæt og lovbekendtgørelser.
For at få sat gang i arbejdet med solcelleanlæg stiftede Furesø Kommune i 2023 et anpartsselskab, der skal gøre det muligt at opsætte solcelleanlæg på samlet 18.500 kvm. kommunale tage, hvilket vil give en CO2-besparelse fra 2027 på ca. 1.880 tons hvert år.
Furesø Kommune fejrede igangsættelsen af de tre første anlæg tilbage i august måned. Det var anlæggene på Stavnsholtskolen i Farum (430 kWp*), Lille Stjernen (Indskoling/FFO) i Værløse (68 kWp*) og Børnehuset Dalgården i Værløse (50 kWp*).
I den seneste tid har en solcelleanlægsfirma knoklet i området ved Farum Arena. Og nu er det ved at være tid.
– På Farum Arena opsættes et 104 kWp solcelleanlæg, som forventes at producere 102.000 kWh/år. Der er afleveringsforretning på solcelleanlægget i uge 2, fortæller Centerchef Peter Rosgaard i Center for Kultur- og Ejendomme i Furesø Kommune.
Der er mere på vej. I de kommende år forventer der at blive opsat solcelleanlæg på:
Espebo Børnehus – 20 kWp.
Solvangskolen – 177 kWp. (Det etableres ifm. Tagrenovering m.m. på skolens bygninger, som vil forløbe over de næste 3-4 år.).
Værløse svømmehal og Søndersøhallen – omkring 100 kWp.
Søndersøskolen – 227 kWp.
Lille Værløse Skole – minimum 50 kWp.
Der stopper det ikke nødvendigvis.
– Der kan komme flere anlæg til, som ikke er planlagt endnu. Dette afhænger til dels også af tagenes beskaffenhed, som skal afdækkes først, fortæller Peter Rosgaard.